Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε ο 17ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού και το 4ο Koronisia Sprint Triathlon[video]

 


Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε ο 17ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού και το 4ο Koronisia Sprint Triathlon


Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε ο 17ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού και το 4ο Koronisia Sprint Triathlon στην Κορωνησία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της ευρύτερης περιοχής, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον Δήμο Αρταίων. Και φέτος, η άψογη διοργάνωση κέρδισε τις εντυπώσεις από τους παρευρισκόμενους αλλά και από τους ίδιους τους αθλητές.


«Ο 17ος Διάπλους του Αμβρακικού και το 4οKoronisia Sprint Triathlon αποτέλεσαν για μια ακόμη χρονιά ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Άρτα. Μέσω αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων προβάλλουμε την περιοχή μας και ιδιαίτερα την Κορωνησία και τον Αμβρακικό κόλπο, που αποτελούν προορισμό για ντόπιους και επισκέπτες, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Η διπλή αυτή αθλητική διοργάνωση αποτελεί πόλο έλξης για αθλητές από όλη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε αυτούς και τους θεατές να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό αυτό Υδροβιότοπο. Η φετινή διοργάνωσηήταν ξεχωριστή για την Δημοτική αρχή, καθώς αφιερώσαμε τον φετινό αγώνα στη μνήμη του Φώτη Ζήση», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού& Νέας Γενιάς, Τουρισμού & Πολιτισμού Κώστας Χαρακλιάς.





Τα αποτελέσματα:
Στον 17ο  Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού, που ξεκίνησε από τη Βόνιτσα (απόσταση περίπου 11 χιλιόμετρα) νικητές αναδείχθηκαν στις γυναίκες η Αρτινή κολυμβήτρια Ελίνα Μάνθα, που πρώτευσε, δεύτερη η περσινή νικήτρια Κλεοπάτρα Στογιαννίδου από την Θεσσαλονίκη και τρίτη η Άννα Κουμπούλη από την Αθήνα. Στους άνδρες οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν οι Χρήστος Ιγγλέζος από την Αττική, ο Eduard Agolli από τη Θεσσαλονίκη και ο Δημήτρης Μαυρομάτης από τον Πειραιά.

Στο Τρίαθλο, που περιελάμβανε 750 μέτρα κολύμπι, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο, πρώτος τερμάτισε ο Μάνθος Βαλσαμίδης από τη Θεσσαλονίκη, δεύτερος ο Αλέξανδρος Νικολάου από την Ηγουμενίτσα και τρίτος ο Τηλέμαχος Σούλτης από τα Ιωάννινα. Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Πρεβεζιάνα Ηλιάνα Κωστάκη και δεύτερη η Πατρινή Δέσποινα Παναγοπούλου.
Ευχαριστίες:
Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί για την συμβολή του στην διοργάνωση: Την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, τον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου – Λευκάδας, την Δημοτική Αστυνομία, την Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΔΟΑΚ) Άρτας, την ΛΕΦΕΔ Άρτας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Άρτας, τους εθελοντές, τον χορηγό του αγώνα «Φυσικό μεταλλικό νερό “Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο”», τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ3 & ΕΡΤ Ιωαννίνων, τα ΜΜΕ για την περιφερειακή και πανελλαδική κάλυψη των γεγονότων, τους αθλητές που έλαβαν μέρος και όλους όσοι βρέθηκαν στην Κορωνησία και στήριξαν με την παρουσία τους την διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]