Ελλάδα-Σερβία 10-13: Μόνο περηφάνια για τους λεβέντες - «Ασημένιοι» Ολυμπιονίκες

 


Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψαν ιστορία οι Έλληνες Θεοί του πόλο, που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών καθώς ηττήθηκαν (10-13) από την Σερβία στον μεγάλο τελικό του Τόκιο. 


Τεράστια στιγμή για την ελληνική υδατοσφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών στο Τόκιο.


Οι ψυχάρες του Θοδωρή Βλάχου αν και πάλεψαν μέχρι το τέλος τελικά ηττήθηκαν με 10-13 από τους τρεις φορές χρυσούς Ολυμπιονίκες Σέρβους, στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.


Παρόλα αυτά έγραψαν ιστορία στο Τόκιο, καθώς κατέκτησαν το πρώτο ασημένιο μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων στα ομαδικά αθλήματα.


poster  


Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε μόνο στην αρχή του ματς, με τον Σκουμπάκη να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω κάνοντας το 1-0, όμως σε όλη την αναμέτρηση η Σερβία ήταν μπροστά στο σκορ. Ο Κολόμβος από κοντά έφερε ξανά το ματς στα ίσα, αλλά οι Σέρβοι με επί μέρους 3-0 προηγήθηκαν εκ νέου με 5-2.


Ο αρχηγός, Γιάννης Φουντούλης με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 4-6, αλλά και ο Μάντιτς χάρισε ξανά το προβάδισμα τριών τερμάτων στους Σέρβους.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κάνοντας υπέρβαση στην άμυνα και με επί μέρους 3-0 ισοφάρισε με τους Βλαχόπουλο, Γκιουβέτση και Παπαναστασίου.


Το νέο προβάδισμα των «πλάβι» «έσβησε» ο Γιάννης Φουντούλης κάνοντας το 9-9, και ο Σκουμπάκης με το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι έκανε το 10-10.


Δυστυχώς στο τέλος οι Σέρβοι είχαν τα… κλειδιά της νίκης και με νέο επί μέρους 3-0 κατέκτησαν την νίκη με 13-10 και το χρυσό μετάλλιο.


Ελλάδα - Σερβία 10-13


Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3


Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.


Σερβία (Σάβιτς): Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ.


Τα σημερινά (8/8) αποτελέσματα των τελικών και των αγώνων κατάταξης στο ανδρικό τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο:


ΘΕΣΕΙΣ 7-8


Μαυροβούνιο-Ιταλία   17-18 (πεν., κ.α. 14-14)


ΘΕΣΕΙΣ 5-6


Κροατία-ΗΠΑ          14-11


«ΜΙΚΡΟΣ» ΤΕΛΙΚΟΣ


Ουγγαρία-Ισπανία      9-5


ΤΕΛΙΚΟΣ


ΕΛΛΑΔΑ-Σερβία        10-13

πηγή onsports.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]