Κορωνοϊός: Έγκριση για τρίτη δόση εμβολίου ζήτησε η Pfizer υπό την σκιά της Δέλτα – Υπ’ ατμόν οι Βρυξέλλες

 


Με τη μετάλλαξη Δέλτα να προελαύνει, έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για τρίτη δόση εμβολίων.

Έγκριση για Τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου της θα ζητήσει η Pfizer από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αρχές μέσα στον επόμενο μήνα. Η αμερικανική εταιρεία υποστηρίζει ότι η 3η δόση αυξάνει ακόμη περισσότερο το ανοσολογικό φορτίο στον ανθρώπινο οργανισμό έναντι του κορωνοϊού.


Τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προαναγγείλει στις αρχές Ιουλίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Άλπερτ Μπουρλά.


«Θα υπάρξει ανάγκη για ενισχυτικό εμβόλιο κάπου ανάμεσα στους 8 και 12 μήνες (από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)».


Οι υγειονομικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ασπάζονται το κατεπείγον του αιτήματος της εταιρείας, με τον κορυφαίο των Αμερικανών λοιμωξιολόγων, Άντονι Φάουτσι, να δηλώνει:


«Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει πως σε έξι μήνες ή έναν χρόνο θα μας χρειαστεί ενισχυτική δόση».


Η Pfizer ωστόσο επικαλείται στοιχεία από το Ισραήλ, την πρώτη χώρα που προχώρησε σε μαζικό εμβολιασμό από τις αρχές του έτους και χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτό το σκεύασμα. Έξι μήνες μετά, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα, τα αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό δεν έχουν τα ίδια ποσοστά προστασίας από τη λοίμωξη, όμως η προστασία απέναντι στα πολύ σοβαρά συμπτώματα παραμένει πάνω από 90%, λέει η εταιρεία.


Σήμερα 158 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή σχεδόν το 48% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, περισσότεροι από τους μισούς με το σκεύασμα των Pfizer – Biontech. Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχουν κάνει τα 2/3 των πλήρως εμβολιασμένων Ευρωπαίων.


«Πιθανόν να το χρειαστούμε εντός του έτους»

Στον αντίποδα, μπορεί προς το παρόν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων να λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ανάγκη 3ης δόσης, ωστόσο κοινοτικές πηγές αποκάλυψαν στο MEGA ότι θεωρούν πολύ πιθανόν να την χρειαστούμε.


Μάλιστα, δεν αποκλείεται η 3η δόση να χορηγηθεί και εντός του 2021.


Η Κομισιόν προετοιμάζεται ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση κλείνοντας συμφωνία με την εταιρεία, ενώ όπως αποφάσισε ο ΕΟΦ από εδώ και πέρα όλες οι παρενέργειες των εμβολίων θα αναγράφονται στο φύλλο οδηγιών τους.

megatv.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]