Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

ΑΣΥ ΠΓΝΙ &ΓΝ Χ/κώστα. Να σταματήσουν οι διώξεις υγειονομικών. Καμιά ανοχή, κανένας φόβος.


 Καταδικάζουμε την εισβολή αστυνομικών στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού


Να σταματήσουν οι διώξεις και ο αυταρχισμός σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας


 


Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη βίαιη προσαγωγή εργαζόμενης στη Γραμματεία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κατόπιν καταγγελίας από πολίτη, η οποία είχε λεκτική αντιπαράθεση με την εργαζόμενη, επειδή της ζητούσε ιατρικούς φακέλους που είχαν αποσταλεί στη Γραμματεία του Νοσοκομείου, από όπου έπρεπε να τους παραλάβει.


Η πολίτης κάλεσε την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων της εργαζόμενης και για να καταθέσει μήνυση. Οι αστυνομικοί εισήλθαν στον ευαίσθητο χώρο της ΜΕΘ, χωρίς να τηρηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες, με σκοπό να την προσαγάγουν και όταν η εργαζόμενη τους είπε ότι έπρεπε να ενημερώσει την υπηρεσία και να εξασφαλίσει τη φροντίδα του ανήλικου παιδιού της, αυτό θεωρήθηκε αντίσταση κατά της αρχής !!!. Κάλεσαν ενισχύσεις, της πέρασαν πισθάγκωνα χειροπέδες – σαν να ήταν κάποιος επικίνδυνος εγκληματίας - και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.


Το απαράδεκτο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο.


Έρχεται σε συνέχεια άλλων περιστατικών απαράδεκτης αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το παρόμοιο γεγονός σε βάρος της  ψυχιάτρου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης  Ρέτζιου, την οποία αποπειράθηκαν να συλλάβουν διότι αρνήθηκε την παρουσία ενόπλων αστυνομικών στην ψυχιατρική κλινική του ΓΝ Θριασίου.

Ταυτόχρονα, για να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» και να προχωρήσει ανεμπόδιστη η εφαρμογή των συγχωνεύσεων της επέκτασης των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι διώξεις και οι απειλές σε βάρος υγειονομικών, που αποκαλύπτουν τις ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες υγείας και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας όλων των λαϊκών οικογενειών.


Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι κλήσεις σε απολογία της προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, με βάση τον απαράδεκτο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και η κλήση σε προανάκριση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ενός μέλους του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικό αίτημα του διοικητή του ΑΧΕΠΑ.


Ακολούθησε η «προς παραδειγματισμό» καρατόμηση της προέδρου του σωματείου ΓΝ Πρέβεζας και  οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των προέδρων των Σωματείων Εργαζομένων στα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, επειδή ανέδειξαν τις επικίνδυνες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. Και ο κατάλογος μεγαλώνει........

.......... με πιο πρόσφατο περιστατικό της κλιμάκωσης του κυβερνητικού αυταρχισμού σε βάρος των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας να αποτελεί η κλήση σε ΕΔΕ της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Η κλήση σε ΕΔΕ γίνεται με αφορμή τις καταγγελίες του Σωματείου και την Ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ  με βάση αυτές, προς τον υπουργό Υγείας, «για μετακινήσεις εργαζομένων σε τμήματα στα οποία για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή είναι επικίνδυνο να εργάζονται, καθώς και για παραβιάσεις ωραρίων των νοσηλευτικών βαρδιών, αυθαίρετες προφορικές εντολές και πολλά άλλα».

Γνωρίζουμε ότι όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική,  τόσο θα δυναμώνει η κρατική τρομοκρατία, που θα εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων αλλά και με τη καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στις δημόσιες μονάδες υγείας.


Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν με τέτοιες ενέργειες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]