Θεμιστοκλέους-Θεοδωρίδου κατά αντιεμβολαστών


"Τις τελευταίες μέρες έχουμε παράλληλα και συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών. Πού μπορεί να μας οδηγήσει όλο αυτό; Όταν συγκεντρώνονται χιλιάδες άτομα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, εννοώ επιδημιολογικά, και αν τελικά μπορούν να πειστούν όλοι αυτοί να εμβολιαστούν ή είναι ένα στοίχημα που έχει ήδη χαθεί."

Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον εμβολιασμό η  Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους  ανέφεραν:
 Μαρία Θεοδωρίδου


Για το θέμα των αντιεμβολιαστών. Με είχαν ρωτήσει και σε μια άλλη συνέντευξη, τι θα λέγατε σε αυτούς τους αντιεμβολιαστές. Μιλάμε για αντιεμβολιαστές και όχι διστακτικούς.


Δεν θα έλεγα τίποτα. Διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν. Αυτό είναι ένα γεγονός και μάλιστα προσπαθούν πολλοί να πείσουν και αυτόν που πρεσβεύει υπέρ του εμβολιασμού.


Νομίζω ότι τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για την διαμαρτυρία, πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήτανε όταν βρεθούνε στα νοσοκομεία.


Μάριος Θεμιστοκλέους 

Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, καταρχάς θα πρέπει να διακρίνουμε δυο πράγματα. Και κάποια πράγματα έχει πει ήδη η Καθηγήτρια, η κυρία Θεοδωρίδου.


Το ένα είναι η συμμετοχή γιατρών και διαφορετικές απόψεις γιατρών, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό το αντιεμβολιαστικό κίνημα.


Εδώ δεν είναι θέμα Ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης οποιουδήποτε. Κάποιος ο οποίος είναι υγειονομικός είναι επιστήμονας.


Είναι υποχρεωμένος, με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση της νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, να ακολουθεί διάφορους κανόνες.


Γιατί όπως ξέρουμε, στην ιατρική είναι πολύ εύκολο κάποιος ο οποίος- η ιστορία τους έχει ονοματίσει τσαρλατάνους ή ο,τιδήποτε άλλο- σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία, πρόβλημα υγείας, κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό και να εκφράσει μια διαφορετική άποψη.


Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο που δεν είναι ούτε πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα η ελευθερία έκφρασης.


Είναι υποχρέωση του συνταγμένου οργάνου της Πολιτείας, είτε είναι Δημόσια Διοίκηση, είτε είναι Ιατρικοί Σύλλογοι να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς.


Οπωσδήποτε είναι αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε, είτε θέλει να εμβολιαστεί, είτε όχι. Είναι μία άλλη συζήτηση αν θα πείσουμε, όπως είπε η κυρία Θεοδωρίδου, είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε τους αντιεμβολιαστές, αλλά ειδικά γιατροί, οι οποίοι εκπέμπουν ένα μήνυμα παραπληροφόρησης και είναι ξεκάθαρο, δεν είναι θέμα ιατρικής άποψης δικής μου ή της κυρίας Θεοδωρίδου ή κάποιου άλλου συναδέλφου, υπάρχουν όργανα. Όπως και στη δική μας χώρα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, αλλά και διεθνώς.


Άρα ο καθένας δεν μπορεί να ασκεί την ιατρική όπως θέλει. Αυτά είναι στα πλαίσια κάποιου ο οποίος είναι τσαρλατάνος και είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων να εφαρμόσουν τη Νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]