Έτοιμο το ελληνικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού




 «Σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε το φάρμακο σε πολλούς ασθενείς», λέει ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του «Παπανικολάου» Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος. Η εν λόγω έρευνα των επιστημόνων του Νοσοκομείου Παπανικολάου έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και αφορά στη χρήση Τ-λεμφοκυττάρων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ουσιαστικά, στην έρευνα πήραν αίμα ασθενών που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, πολλαπλασίασαν εργαστηριακά τα Τ-λεμφοκύτταρα και όταν τα επανεισήγαγαν στον οργανισμό διαπίστωσαν ότι αυτά εξουδετερώνουν τον ιό.


Ο τρόπος δράσης

Ο κ. Αναγνωστόπουλος, περιγράφοντας τον τρόπο δράσης, τόνισε ότι «η πρώτη φάση τελείωσε τον Σεπτέμβριο, η προκλινική μελέτη, όπου αποδείξαμε ότι μπορούμε να συλλέγουμε από αναρρώσαντες ασθενείς Τ-λεμφοκύτταρα και να τα πολλαπλασιάζουμε». «Έχουμε χορηγήσει τέτοια λεμφοκύτταρα σε μια κυρία που οι πνευμονολόγοι έκριναν ότι είναι κοντά να διασωληνωθεί, πήραμε τη συγκατάθεσή της, της χορηγήσαμε τα Τ-λεμφοκύτταρα, σε 2 ημέρες βελτιώθηκε θεαματικά και σε μια βδομάδα βγήκε από το νοσοκομείο», ανέφερε. «Πρέπει να χορηγήσουμε το φάρμακο σε 70-100 ασθενείς για να μιλήσουμε τελικά αν το φάρμακο αυτό κάνει καλό, σε τι ποσοστό κ.λπ. Γνωρίζουμε από άλλη μελέτη που κάνουμε σε άλλους ιούς ότι αυτά τα ειδικά λεμφοκύτταρα σε αυτούς τους ιούς η επιτυχία υπερβαίνει το 90%», πρόσθεσε.


Σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι να το χορηγήσουμε

«Σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε το φάρμακο σε πολλούς ασθενείς», τόνισε και πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχουν έτοιμες 50 δόσεις και περιμένουν την έγκριση για να προχωρήσουν. «Τη μελέτη δεν την κάνω εγώ, την κάνουν συνεργάτες μου. Εγώ συμμετέχω και βοηθάω. Οι κύριες ερευνήτριες είναι δύο, η κυρία Ευαγγελία Γιαννάκη, επικεφαλής της Μονάδας Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας είναι αιματολόγος και είναι κυτταρολόγος, και η κυρία Αναστασία Παπαδοπούλου, βιοχημικός, είναι αυτή που μετέφερε την τεχνογνωσία της παρασκευής τέτοιων λεμφοκυττάρων από το Χιούστον. Της έγινε πρόταση να πάει πίσω στο Χιούστον, να της δώσουν δική της ομάδα και πολλά χρήματα, αλλά δεν δέχτηκε. Χάρις σε αυτήν μπορούμε να παρασκευάσουμε τα λεμφοκύτταρα», ανέφερε.


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time

πηγή parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]