Τα επόμενα βήματα για την αναχαίτιση της πανδημίας


 Με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, από τις 15 Ιουλίου όταν και θα τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για την ψυχαγωγία, η κυβέρνηση θα φέρει μια ειδική δέσμη παρεμβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές αποφάσεις θα κλειδώσουν την επόμενη εβδομάδα.


Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν αυστηροποίηση των κυρώσεων για επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας. Μάλιστα εξετάζεται για τα μεγάλα καταστήματα, πέρα από το χρηματικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ, η αναστολή λειτουργίας από την 1η παράβαση.


Θα δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα ενημέρωσης για το ποιοι χώροι θα είναι αμιγείς και ποιοι μικτοί. Παράλληλα, πριν από την είσοδο των πελατών στα καταστήματα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.


Από τις 15 Ιουλίου θα τρέξει και ένα «κύμα» ελέγχων σε ολόκληρη την επικράτεια, όχι μόνο στα νησιά αλλά και σε τουριστικές περιοχές στην ηπειρωτική Ελλάδα που συγκεντρώνουν πάρα πολύ κόσμο.


Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία του εμβολιασμού κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση και με βάση τα ποσοστά που θα φτάνουν ανά τους δήμους στο υπουργείο Εσωτερικών, θα καταρτίζεται κάθε εβδομάδα ένα ειδικό πλάνο που θα επικαιροποιείται.


Σε επίπεδο κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, στόχος είναι να φτάσουν ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.


Τα εμβόλια θα γίνονται ή με Pfizer ή με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]