Πίνακας μεγάλης αξίας στο νοσοκομείο Άρτας

 


ΠΑΝΩ σε έναν πίνακα σημαντικότατης αξίας έπεσε ανοίγοντας μια ντουλάπα του γραφείου του ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας Ευάγγελος Ντάκουλας, ο οποίος διαπίστωσε ότι παρέμεινε ασυντήρητος από τότε που φιλοτεχνήθηκε.

Πρώτη κίνησή του ήταν να μεταφερθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ώστε να αξιολογηθεί και συνάμα να συντηρηθεί. Οι αρχικές εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν διότι πράγματι πρόκειται για σπουδαίο πίνακα, μάλλον ζωγράφου της περιοχής (δεν είναι ευδιάκριτη η υπογραφή), που ως έργο ανάγεται στην περίοδο από το 1800 έως το 1850 μΧ, δηλαδή επί Τουρκοκρατίας. Ο πίνακας απεικονίζει την Κοίμηση της Θεοτόκου και το αυθεντικό έργο τοποθετήθηκε σε πολύ ασφαλές σημείο του νοσοκομείου.

 Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ταχυδρόμος Άρτας ο διοικητής προσφέρθηκε να τον χαρίσει στην Μητρόπολη, όμως επειδή η Άρτα δεν διαθέτει εκκλησιαστικό μουσείο θεωρήθηκε καλό να παραμείνει στον χώρο που βρέθηκε. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Τον Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο, παράλληλα με την θεία λειτουργία στο ναΐσκο της Παναγίας Γιάτρισσας στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, θα τελεστεί και προσκύνημα της εικόνας, επομένως η γιορτή θα είναι ξεχωριστή. Βοήθειά μας.

πηγή  εφημερίδα  Ταχυδρόμος Άρτας [taxydromosartas.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]