ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Γερμανία βάζει "στο κόκκινο" την Ελλάδα - Μην ταξιδέψετε στη χώρα, είναι επικίνδυνο

 

φωτό pixabay.com
Η Γερμανία αναθεωρεί την πολιτική της εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας, βάζοντας τώρα στο κόκκινο την Ελλάδα, την Ολλανδία αλλά και περιοχές της Δανίας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η οποία επικαλείται ανακοίνωση του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, του αντίστοιχου δηλαδή ΕΟΔΥ της χώρας.


Αιτία γι' αυτή την αλλαγή, φαίνεται να είναι τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα κορονοϊού και κυρίως η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.


Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει να αποφεύγονται ως ταξιδιωτικοί προορισμοί οι συγκεκριμένες χώρες, αλλά και οι περιοχές που αναφέρονται.

Να σημειωθεί πως ειδικά για τις Ολλανδία και Δανία, όποιος επιστρέφει στη Γερμανία και δεν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει, πρέπει να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού.


Εάν επαληθευθεί αυτή η εξέλιξη με την Ολλανδία και την Ελλάδα, τότε οι Γερμανοί χάνουν άλλους δύο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, κυρίως όμως αναμένεται να έχει επιπτώσεις στο τουριστικό ρεύμα από Γερμανία σε Ελλάδα, με μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό.


Υπενθυμίζεται ότι ήδη όσοι επιστρέφουν από Πορτογαλία αλλά και Κύπρο και δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε έχουν νοσήσει, πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 5-10 ημερών. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν θα ισχύσει κάτι τέτοιο και με τις περιπτώσεις της Ολλανδίας και της Ελλάδος.

πηγή thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]