ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων:Από το κακό στο χειρότερο....

 





Μόλις τελείωσε η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων με την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων στις 4 από τις 5 Δημοτικές Ενότητες των Ιωαννίνων, βρήκε νέο τρόπο για να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματικό όμιλο στον οποίο έχει αναθέσει μέχρι σήμερα την αποκομιδή αλλά και το πλύσιμο των κάδων κατά καιρούς. Είναι ο ίδιος επιχειρηματικός όμιλος που έχει αναλάβει τη μεταφορά του υπολείμματος από το Εργοστάσιο Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι μέχρι τους ΧΥΤΑ, που έχει αναλάβει τον εξοπλισμό με οχήματα και μηχανήματα των ΣΜΑ και την αποκομιδή των απορριμμάτων σε αρκετούς Δήμους του Νομού.  

Αυτή τη φορά ανακαλύφθηκε η ανάγκη ειδικά για το Γιαννιώτικο Σαλόνι να αδειάζονται τα καλαθάκια κάθε Κυριακή πρωί, από έναν οδηγό κι έναν εργάτη. Αυτή η εργασία κατά τη δημοτική αρχή θα διαρκεί δύο ώρες (όση ώρα δηλαδή διαρκεί η ίδια δουλειά για όλο το εμπορικό κέντρο με τα δεκάδες καλάθια και το όχημα του Δήμου να ανεβοκατεβαίνει σε πεζόδρομους και δρόμους), θα στοιχίζει 416,64€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και φυσικά θα γίνει με απευθείας ανάθεση.  

Για ακόμα μια φορά η τιμή δεν προέρχεται από κάποια μελέτη αλλά από την προσφορά που έδωσε η εταιρία. Τόσα ήθελε τόσα της δίνουμε… Χαρακτηριστικό είναι ότι με την αδιανόητη τιμή που έχει πάρει η ίδια εταιρία την αποκομιδή απορριμμάτων στις υπόλοιπες 4 Δημοτικές Ενότητες (δηλαδή 50€/τόνο) θα πρέπει να μαζεύει από τα καλαθάκια στο Γιαννιώτικο Σαλόνι περισσότερους από 8 τόνους σκουπίδια κάθε μήνα, ποσότητα που ούτε από τους εμπορικούς δρόμους δεν συγκεντρώνεται. 

Μια ακόμα πρωτοτυπία της Δημοτικής Αρχής είναι ότι θα πληρώνει αυτή την ιδιωτικοποίηση με χρήματα του Κληροδοτήματος Πυρσινέλλα κι όχι με χρήματα του Δήμου. Ανακάλυψαν δηλαδή και νέους κουμπαράδες για να «ταΐσουν» τα επιχειρηματικά συμφέροντα . 

Βεβαίως το Γιαννιώτικο Σαλόνι χρειάζεται όχι μόνο άδειασμα στα καλαθάκια, αλλά και μόνιμο καθαρισμό, συντήρηση του πρασίνου και των εγκαταστάσεων, συνολική ανάπλαση κλπ Για ακόμα μια φορά όμως η ικανοποίηση των αναγκών της πόλης γίνεται πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων να ανοίγει νέους δρόμους προς όφελός τους.

Κι όσο εφευρετικοί γίνονται για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τόση αφωνία τους πιάνει μπροστά στα κυβερνητικά στελέχη, και ούτε καν διακηρυκτικά δεν αναφέρουν τις  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για το δήμαρχο –όπως απάντησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο- είναι βολονταρισμός να προσληφθούν με μόνιμη και σταθερή δουλειά άνεργοι εργάτες. Αντίθετα λογικό είναι να μπουκώνουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους με κέρδη και να καθαρίζεται η πόλη από κακοπληρωμένους συμβασιούχους. 

Το Γιαννιώτικο Σαλόνι είναι ακόμα ένα πάρκο της πόλης από αυτά που οι υπηρεσίες μας δεν έχουν το προσωπικό να καθαρίσουν και να συντηρήσουν. Από αυτά που θα έπρεπε να μπορούμε να χαρούμε με τις οικογένειές μας. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αποσυρθεί το θέμα από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε όσες πρωτοβουλίες χρειάζονται για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τον καθαρισμό και τη συντήρηση όλων των πάρκων και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων της πόλης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]