Ο φυγόποινος χρυσαυγίτης σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του

 

πηγή φωτό -Eurokinissi
Μετά από εννέα μήνες, στις φυλακές αναμένεται να οδηγηθεί, ο φυγόδικος χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης. Είχε εξαφανισθεί από την 1 Οκτωβρίου 2020.


Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί θα αποφασιστεί από τον Εισαγγελέα Εφετών στον οποίο θα οδηγηθεί σήμερα ο εγκληματίας ναζί μέλος της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο ναζί καταζητούμενος εντοπίστηκε σε σπίτι στου Ζωγράφου. Συνελήφθη και μια γυναίκα 52 ετών που κατηγορείται ότι έκρυβε στο σπίτι της τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, με ναζιστικές ιδέες και με ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Ηταν υποψήφια με το συνδυασμό του ναζί εγκληματία Κασιδιάρη στο Δήμο Αθήνας. Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Ο συγκεκριμένος εγκληματίας ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και αδελφικός φίλος του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου. Μετά τη δολοφονία Φύσσα, βρέθηκε στο σπίτι του ένα οργανόγραμμα που ταυτίζεται με το κρυφό καταστατικό της Χρυσής Αυγής, το οποίο οι χρυσαυγίτες απέκρυπταν επιμελώς, για να εμφανίζονται ως πολιτικό κόμμα, έχοντας φυσικά την κάλυψη του αστικού πολιτικού συστήματος, που τους αξιοποίησε ως μαντρόσκυλα του κεφαλαίου.


Ο Παππάς εμφανιζόταν ως «θεωρητικός» της οργάνωσης και με αυταρέσκεια πόζαρε κάνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς, δίπλα στα φασιστικά σύμβολα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]