Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στους ανεμβολίαστους: «Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι»
 «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι», τονίζει ο πρωθυπουργός, στέλνοντας νέο μήνυμα προς τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Τι δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Κ» της Κυριακής.

Νέο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Τα όποια περιοριτικά μέτρα, θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, διαμηνύει, καθώς όπως λέει, «δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη».

Στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός σημειώνει, ότι δεν μπορεί να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, αλλά όλοι αναλαμβάνουν πια τις ευθύνες τους. «Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι», τονίζει ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ένα νέο καθολικό lockdown.


Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει την κριτική ότι επιχειρήθηκε η εξαγορά της νεολαίας με το δώρο των 150 ευρώ, λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».


Αναφορικά με τις σχέσεις με την Τουρκία ο πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθηση, ότι θα έχουμε ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι σε σχέση με αυτό του 2020, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λύσαμε τις διαφορές μας με την γείτονα.


Όπως υπογραμμίζει, αν η Τουρκία επιλέξει τον δρόμο της κλιμακούμενης έντασης, θα υπάρχουν τελικά επιπτώσεις.


Επίσης, ο πρωθυπουργός ασκεί αυστηρή κριτική στην αντιπολίτευση και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ.


«Υγειονομικό σαμποτάζ με σκοπό το πολιτικό όφελος»

«Υπήρξε ένα ουσιαστικό σαμποτάζ. Υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους – το οποίο τελικά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας – από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα. Ασυγχώρητο» υπογραμμίζει.


«Η μεγάλη μου έννοια είναι η ανάπτυξη που θα έρθει να μη διευρύνει, αλλά να μικρύνει τις ανισότητες που υπάρχουν», τονίζει ο πρωθυπουργός, που στέκεται στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από την Παιδεία.


«Η εκπαίδευση παραμένει και θα παραμείνει, πιστεύω, ο μεγάλος ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας. Η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση είναι αυτό που θα δώσει τη δυνατότητα σε ένα παιδί που προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια τελικά να ζήσει μία ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών του» σημειώνει.


Αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη

Ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει την αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη.


«Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία… Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων», τονίζει ο πρωθυπουργός.


«Θέλω να διατηρήσω και τα επόμενα δύο χρόνια αυτήν την αίσθηση του κατεπείγοντος, η οποία μας επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Οι προκλήσεις, από μία πλευρά, είναι πιο ενδιαφέρουσες. Έχουμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης να διαχειριστούμε. Έχουμε μία οικονομία που σαφέστατα ανακάμπτει. Έχουμε πολύ δημιουργικές πολιτικές, τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε προς όφελος των πολιτών. Έχουμε εξηγήσει με όλους τους τρόπους, επιστημονικούς και επικοινωνιακούς, την ανάγκη του εμβολιασμού», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

πηγή newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]