Καταγγελία των εκλεγμένων με τη ΔΑΣ στα Δημοσιοϋπαλληλικά Σωματεία Ιωαννίνων

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Των εκλεγμένων με τη ΔΑΣ στα Δημοσιοϋπαλληλικά Σωματεία Ιωαννίνων

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ. Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.


Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (ΑΔ Η-ΔΜ), χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα δεν δέχτηκε να συναντηθεί σήμερα με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από το Γενικό Συμβούλιο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, από το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ και το Σύλλογο Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που εκλέγονται με το ΠΑΜΕ. 

Η αδιάλλακτη αυτή στάση του Συντονιστή έρχεται να προστεθεί στην αυθαίρετη, αυταρχική και τιμωρητική  μετάθεση - "μετακίνηση" της συναδέλφου αναπληρωτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Παρακολούθησης & Προστασίας Υδατικών Πόρων της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου. 

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στα Δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία και το Νομ.Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη δίωξη της συναδέλφου που συμπίπτει χρονικά και έρχεται ως αντίποινα στον αγώνα που γίνεται από τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συναδέλφους, ενάντια στις μεθοδεύσεις των διοικούντων της ΑΔΗ-ΔΜ για τη χειραγώγηση – τροποποίηση του διαχειριστικού μέτρου Μ05Σ0803 ΣΔΛΑΠ Ηπείρου. Σύμφωνα με την τροποποίηση αυτή, νομιμοποιείται η πρόσφατη σκανδαλώδης παραχώρηση δικαιωμάτων άντλησης νερού από το προστατευόμενο για την ύδρευση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων Υπόγειο Υδατικό Υποσύστημα Μιτσικελίου (1η Αναθεώρηση ΣΔΛΑΠ Ηπείρου, ΦΕΚ 4664/Β/2017) σε εταιρεία εμφιάλωσης της περιοχής, γεγονός που καθιστά ορατό τον κίνδυνο  να μείνουν, 100.000 Γιαννιώτες χωρίς νερό. Παρέχουν κυριολεκτικά «γη και ύδωρ» στα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η πόλη των Ιωαννίνων, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υδροδότησης. 

Η μετακίνηση – δίωξη της συναδέλφου, όπως και άλλες που έχουν πραγματοποιηθεί από το ίδιο πρόσωπο, τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Η-ΔΜ, έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά αντιλαϊκών αποφάσεων δικών του και προθύμων συνεργατών του, στην προσπάθειά τους, να υλοποιήσουν με πραγματικά υπερβάλλοντα ζήλο, πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , με στόχο την εξασφάλιση της λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως γραφείο παροχής διευκολύνσεων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που νέμονται την περιοχή και τους πόρους της.   Ο αυταρχισμός και οι διώξεις είναι τα εργαλεία τους, προκείμενου να κρατήσουν πειθήνιους και σιωπηλούς τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στους σχεδιασμούς  τους. 

Υιοθετούμε πλήρως την ανακοίνωση - ψήφισμα των συναδέλφων που αγωνίζονται στη Δ/νση Υδάτων Ηπείρου και αντιστέκονται απέναντι στην αυθαιρεσία , τον αυταρχισμό, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και συντονιστή, όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ τα σωματεία του νομού, Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους  εκλεγμένους συνδικαλιστές, να καταγγείλουν την αυθαίρετη - αυταρχική στάση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Η-ΔΜ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους συναδέλφους της υπηρεσίας με κάθε πρόσφορο μέσο.

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ

Μαχτσίρας Θανάσης

Τόκας Τάσος

Παππάς Μπάμπης

Πρέντζας Γιώργος

Ζέκα Τίνα 

Σίμος Γιάννης

Γιώτη Πόπη

Γραμμενιάτης Βαγγέλης 

Παπαδιάς Γιάννης

Μπασογιάννης Θωμάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]