ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα-Παρουσίαση του βιβλίου "Η Ομορφιά της ψυχής ενός Γίγαντα "




Αρχές και αξίες, ιδιαίτερα σημαντικές για την παιδική ηλικία και όχι μόνο, διδάσκει το παραμύθι «Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα»του Νίκου Ντούγια, το οποίο παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο του ΚΔΑΠ «Το Σπιτάκι του Γίγαντα» στη Ριζάρειο πολιτεία. 

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της covid-19 , ο συγγραφέας υποδέχθηκε τους φίλους των παραμυθιών και των βιβλίων, ενώ για την πρώτη του συγγραφική απόπειρα μίλησαν η προϊστάμενη των παιδικών σταθμών του δήμου Ζίτσας και ραδιοφωνική παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων Γιώτα Φλώρου, ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Οδυσσέας Πότσης, εστιάζονταςστις αξίες που πρεσβεύει, όπως τα πολύ βαθιά νοήματα της αγάπης, της συγχώρεσης,της ανιδιοτέλειας , της διαφορετικότητας και γενικότερα της ομορφιάς της ψυχής ενός γίγαντα, καθώς και στη σημασία της θυσίας που περικλείεται στον όρο της αγάπης . 

Ο εκπαιδευτικός Θανάσης Σωτηρίου προέτρεψε όχι μόνο τα παιδιά αλλά κυρίως τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να διαβάσουν αυτό το βιβλίο, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος τα παιδιά να διδαχθούν με έναν διαφορετικό τρόπο, παίρνοντας διδάγματα χωρίς να τους πεις το πρέπει ή το μη που δεν αρέσει στα παιδιά.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της περιφέρειας Ηπείρου Γιούλα Μητροκώστα, η οποία συνεχάρη τον καταξιωμένο και στον χώρο του αθλητισμού Νίκο Ντούγια και για τη διαμόρφωση του ΚΔΑΠ, αλλά κυρίως για τις αξίες που έχει ως στόχο να καλλιεργήσει στα παιδιά, ώστε να γίνουν υγιείς ενήλικες και σωστοί πολίτες.

Από τη μεριά του, ο Νίκος Ντούγιας μίλησε πιο συγκεκριμένα για το συγγραφικό του ξεκίνημα και για το βιβλίο που αποτελεί ένα εργαλείο μάθησης, διδάσκοντας τις αξίες της υπομονής, της επιμονής, της αποδοχής, της συγχώρεσης, μα πάνω από όλα της αγάπης. Αξίες που απέδειξε έμπρακτα και ο γίγαντας του παραμυθιού, παρά τις ατυχίες της ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]