Εκρηκτική η αύξηση των κρουσμάτων Ανεμβολίαστοι κατά 99% όσοι είναι σε σοβαρή κατάσταση Αύξηση του ιικού φορτίου και στα Ιωάννινα

 


Εκρηκτική είναι η αύξηση των κρουσμάτων  στη χώρα μας με τη μετάλλαξη Δέλτα να εμφανίζεται στο 50% των νέων μολύνσεων. Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για περεταίρω αύξηση κρουσμάτων. Το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί στα σημεία όπου διενεργούνται rapid test.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαο Θωμαϊδη έχουμε αύξηση του ιιού φορτίου σε Κρήτη, Βόλο, Λάρισα, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη.


Από το Σάββατο , ενισχύεται το testing σε έξι περιοχές της χώρας λόγω υψηλότατου επιδημιολογικού φορτίου. Συγκεκριμένα από σήμερα, στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και στους δήμους Ιητών, Θήρας και Πάρου οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομά, μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid. Με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.


Σύμφωνα με τον ερευνητή του Εθνικού Ινστιτούτου ΗΠΑ Γιώργο Παυλάκη η μετάλλαξη Δέλτα έχει ανατρέψει όλα τα προγνωστικά, γιατί ήταν πιο μεταδοτική.


Το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί στα σημεία όπου διενεργούνται rapid test. Οι επιστήμονες υποδεικνύουν ως τη μόνη  λύση  αναχαίτισης της πανδημίας  τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου οι ανεμβολίαστοι είναι αυτή τη στιγμή οι ευάλωτοι, αυτούς χρησιμοποιεί για να κάνει την καταστροφή του, που θα επηρεάσει και τους εμβολιασμένους.


Μάλιστα οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό και τόσο στις εγκύους που έχουν ολοκληρώσει το πρώτο τρίμηνο της κύησης όσο και στις θηλάζουσες μητέρες. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσηλεύονται δύο έγκυες που έχουν προσληφθεί από την covid-19. H μια στη ΜΕΘ και η άλλη σε απλή κλινική covid και θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημερες


Σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας- εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Βασιλακόπουλο το 99% όσων είναι σε σοβαρή κατάσταση– είτε σε ΜΕΘ είτε εκτός, με χορήγηση οξυγόνου- είναι όλοι ανεμβολιαστοι.


Σταθερά πάνω από 100 είναι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας χωρίς εως τώρα να πιέζεται το εθνικό σύστημα υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]