ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μια όμορφη βραδιά υπό τους ήχους κομματιών κλασικής μουσικής στο 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης!

 


Μια όμορφη βραδιά υπό τους ήχους κομματιών κλασικής μουσικής περιελάμβανε η δεύτερη ημέρα του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης. 

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα και στο πλαίσιο του «Αυστρο-Ελληνικού Μουσικού Καλοκαιριού», το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης φιλοξένησε στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, για πρώτη φορά, το διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων από τη Βιέννη «Auner Quartett». Η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το κουαρτέτο εγχόρδων «Auner Quartett» παρουσίασε έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Κωνσταντίας Γουρζή, Franz Schubert και Ludwig van Beethoven. Η κ. Κωσταντία Γουρζή μαέστρος, συνθέτης και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου, ήταν η καλλιτεχνική σύμβουλος της συναυλίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κ. Martina Hermann, αναπληρώτρια επικεφαλής της αποστολής της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία είχε μια θερμή συνομιλία με το Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση και συζήτησαν για πιθανούς δρόμους περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δωδώνης και της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα, στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Η εξειδίκευση αυτής της συνεργασίας πρόκειται να γίνει σε συνάντηση που συμφωνήθηκε να έχουν οι δύο το επόμενο διάστημα, με επίσκεψη του Δημάρχου Δωδώνης στην Πρεσβεία. 

Μεταξύ του πλήθους κόσμου που παρέστη στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν η βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Ασημίνα Κωνσταντίνου Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Οδυσσέας Πότσης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σταύρος Νικολόπουλος, o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημήτριος Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης, καθηγητής κ. Χρήστος Σταυράκος.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων και Δωδώνης συζήτησαν για το υπαρκτό πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων του Λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων στον τομέα του πολιτισμού. Στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεννόησης, τονίστηκε η ιδιαίτερη ανάγκη οι εκδηλώσεις των δύο Δήμων στη διάρκεια του καλοκαιριού, να μοιράζονται με αρμονικό τρόπο χρονικά, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να παρακολουθεί κατά το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]