Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας για την «Παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το σχολικό έτος 2021-2022»




Εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου η πρόσκληση για την «Παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το σχολικό έτος 2021-2022», προϋπολογισμού 222.320 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 


Η πρόσκληση αφορά στην υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου για το σχολικό έτος 2021-2022. Συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών ΑμεΑ λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π. από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς και των μαθητών που χρήζουν σχετικής υποστήριξης από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο σχολικό περιβάλλον. 


Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόσκληση αφορά την πρόσληψη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για την εξυπηρέτηση των μαθητών ΑμεΑ που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης στο σχολικό περιβάλλον. 


Στόχος της προτεινόμενης πράξης είναι η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου. 


Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/από τις 20/07/2021 ώρα 08:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως τις 31/08/2021 ώρα 14:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]