ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Οι γεύσεις και τα προϊόντα της Ηπείρου στο επίκεντρο του 1ου γαστρονομικού φεστιβάλ!


 Οι γεύσεις και τα προϊόντα της Ηπείρου βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου γαστρονομικού φεστιβάλ που έγινε στην Πρέβεζα που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των διαδικασιών παρασκευής τους, καθιστώντας την επίσκεψη στην Ήπειρο μια συνολικά ξεχωριστή εμπειρία, την προώθηση της τοπικής κουζίνας και την προβολή του προορισμού.Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και θεματικό αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Στράτο Ιωάννου πρόκειται για μια πρωτοβουλία, με στόχο να γίνει θεσμός, που σκοπό έχει να αναδείξει τη γαστρονομία της Ηπείρου και να την παντρέψει ως τουριστικό προϊόν, αφού η Ήπειρος έχει έναν απίστευτο πλούτο γαστρονομικών διαδρομών, υλικών και προϊόντων. Ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Πρέβεζας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Πρέβεζα πρόκειται για μια περιοχή με πλούσια γαστρονομική παράδοση και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα. Όπως εξήγησε η διευθύντρια Τουρισμού της περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα,η προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών ενισχύεται με το φεστιβάλ γαστρονομίας αναδεικνύοντας παράλληλα τα τοπικά προϊόντα αλλά και την πολιτιστική της ταυτότητα.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν παραγωγοί από την Πρέβεζα και την Άρτα µε διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Κάτοικοι και επισκέπτες δοκίμασαν επτά συνταγές με σύγχρονη γαστρονομική ερμηνεία και πρώτες ύλες από την Πρέβεζα και την Άρτα παρασκευασμένα live στο foodtrack και η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα θετική.

Ομάδα δημοσιογράφων από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου και ξεναγήθηκαν στις δύο περιφερειακές ενότητας προκειμένου να "μεταφέρουν" την εμπειρία τους και να προωθήσουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγει η περιοχή μας.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]