Από την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν τα ραντεβού για παιδιά από 15 έως 17 ετών

 


Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα  η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς παιδιών από 15 έως 17 ετών ,όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πρόκειται για παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2006 ενώ για τον εμβολιασμό όπως σημείωσε θα υπάρχει γονική συναίνεση .


Αναλυτικά ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε:

Έχουν πραγματοποιηθεί από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε, περισσότεροι από 8.770.000 εμβολιασμοί και σήμερα ξεπεράσαμε τα 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 47,7% επί του γενικού πληθυσμού και 56% επί του ενήλικου πληθυσμού.


Επίσης, σήμερα ξεπεράσαμε τα 4 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 4.010.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 38,2% στο γενικό πληθυσμό και ποσοστό 45% επί του ενήλικου πληθυσμού.


Ξεκινάει επί μέρους επιχειρησιακό πρόγραμμα, έτσι ώστε να καλυφθούν απομακρυσμένες περιοχές της Πατρίδας μας. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με δημοτικούς παράγοντες περιοχών, οι οποίοι ενημερώνουν τους κατοίκους των περιοχών και ακολούθως κινητά συνεργεία της Επιχείρησης «Ελευθερία», που θα καλύψουν συγκεκριμένες μέρες στις περιοχές αυτές. Το πρόγραμμα ξεκινάει αύριο από την Κρήτη.


Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού από όλα τα εμβόλια και στη συντριπτική πλειοψηφία της χώρας μπορεί να κλείσει κάποιος ραντεβού με Johnson & Johnson και Moderna την επόμενη μέρα και με το εμβόλιο Pfizer σε τρεις μέρες.


Τις τελευταίες 7 μέρες περισσότεροι από 200.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει το ραντεβού τους. Χαρακτηριστικά σήμερα μέχρι τις 17:00 η ώρα περισσότεροι από 36.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση, με την πλειοψηφία αυτών να είναι στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες.


Αναρτήθηκε στο emvolio.gov.gr η πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς, έτσι ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ’ οίκον, των ατόμων με σοβαρή αναπηρία.


Σε συνέχεια των όσων έχει πει η κυρία Θεοδωρίδου σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων για τις ηλικίες 15-17, δηλαδή για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν την 1/1/2006, η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει για την επόμενη εβδομάδα και την ερχόμενη Δευτέρα στην ενημέρωση θα δώσουμε οδηγίες πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]