"Φωτιά" στα καύσιμα ....1,20€ θα φθάσει το πετρέλαιο θέρμανσης, με την ανοδική πορεία του αργού πετρελαίου!

 


«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί σε σχέση με την τιμή που έκλεισε στα 95 λεπτά. Θεωρώ θα το δούμε πάνω από 1,20€» εκτίμησε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.


Από αρχή του χρόνου έχουμε αύξηση στην τιμή της βενζίνης της τάξεως του 20%, επισήμανε ο κ. Ασμάτογλου. «Πράγματι υπάρχει μια μεγάλη ανοδική πορεία των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου. Βέβαια είναι δύο δυσανάλογα πράγματα, το διυλισμένο προϊόν και το αδιυίλιστο, καθώς μεταξύ τους υπεισέρχονται πολλές παράμετροι που διαμορφώνουν την τιμή του. Δεν είναι  μόνο η ζήτηση αλλά και το γεγονός ότι είναι χρηματιστηριακό προϊόν και αυτό επιδρά στην τελική διαμόρφωση της τιμής του», εξηγεί ο κ. Ασμάτογλου.


Θα δούμε αυξήσεις λοιπόν, αλλά δεν θα είναι ανάλογες, σημειώνει ο κ. Ασμάτογλου και διευκρινίζει ότι οι αυξήσεις του αργού πετρελαίου είναι πολύ περισσότερες που αυτές που παρουσιάζει το διυλισμένο, το οποίο μπορεί να μην αυξηθεί περισσότερο, γιατί οι αυξήσεις του αργού μπαίνουν μέσα στο προ φόρων, ενώ υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν υψηλοί φόροι κατανάλωσης που επιβαρύνονται και με ΦΠΑ.

«Έχουμε μεγάλη ανοδική πορεία και ανησυχούμε γιατί είναι σταθερή. Από τα 45-50 δολάρια έχουμε φτάσει στα 73 δολάρια το βαρέλι. Το προϊόν είναι πολύ ακριβό, όταν έχουμε φτάσει σε μια μέση τιμή πανελλαδικά 1,70 το λίτρο. Στην νησιωτική Ελλάδα είναι πολύ υψηλή η τιμή, αλλά αυτό που βοηθά στα νησιά είναι το μεταφορικό ισοδύναμο που επιστρέφεται στους μόνιμους κατοίκους τους». Η εικόνα που διαμορφώνεται στην αγορά πετρελαίου, θα φανεί και στην τσέπη μας όπως εξηγεί ο κ. Ασμάτογλου, που κάνει λόγο για επερχόμενες αυξήσεις στις τιμές των μεταφορών, των καταναλωτικών αγαθών αλλά και στις παροχές υπηρεσιών.

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]