Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης - Το αρχαιότερο μοναστήρι της Λευκάδας![video]


 Η Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας είναι ένα ιστορικό Μοναστήρι που βρίσκεται στη Λευκάδα. Μόλις 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λευκάδα, αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι. Η Παναγία Φανερωμένη είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου που είναι παράλληλα και η προστάτιδα και πολιούχος του νησιού. Είναι ανδρώο μοναστήρι με έναν Ηγούμενο και τέσσερεις μοναχούς. Ο κανονικός (επίσημος) τίτλος της Μονής είναι «Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πεφανερωμένης Λευκάδος». Η περιοχή που βρίσκεται το μοναστήρι, κοντά στον οικισμό Φρύνι, φιλοξενούσε στην αρχαιότητα καλλιμάρμαρο ιερό της θεάς Αρτέμιδος.

Το μοναστήρι βρίσκεται σε ύψωμα και έτσι έχει ωραία θέα προς πόλη, την λιμνοθάλασσα αλλά και τις παραλίες του Άη Γιάννη και της Γύρας.

Μπαίνοντας από την κεντρική πύλη του μοναστηριού, στην αυλή που υπάρχει θα δείτε και έναν μικρό ζωολογικό κήπο, με διάφορα είδη πτηνών αλλά και κάποια άλλα ζώα (ελάφια - κουνέλια).

Το μοναστήρι πανηγυρίζει στην Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ημέρα που δέχεται πλήθος επισκεπτών τόσο από το νησί όσο και από τις γύρω περιοχές.

ευχαριστούμε την n.p production για τη διάθεση του υλικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]