Καχριμάνης:Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης εντάχθηκε το έργο κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνα που έχει κατατεθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης δόθηκε σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Στη   θετική αυτή εξέλιξη  αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως εξήγησε θα πρέπει να συνταχθεί πλέον το Τεχνικό Δελτίου του Έργου  με το συνολικό του προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 24.770.088ευρώ  και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι ένα τεράστιο άγχος για την υλοποίηση αυτού του έργου που αφορά όλη την Ήπειρο. Επειδή  μας λένε  ότι έχετε  στόχο να το εκτελέσετε το έργο  ως εμπροσθοβαρές, μας ζητάνε να προωθήσουμε το σχέδιο του Τ.Δ.Ε. στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης» 

 Ο Περιφερειάρχης,  ανακοίνωσε  επίσης ότι στις 6 Ιουλίου 2021 θα γίνει συνάντηση στα Ιωάννινα με τον κ. Jorg Rockenhauser (Permira), στην οποία θα παραστεί και ο κ. Philipp Deutser από την TeamViewer Greece EPE. «Τους ενδιαφέρει να δούνε τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά μέχρι σήμερα από το Μάρτιο που μας έγινε η παραχώρηση των 40 στρεμμάτων, ετοιμάζουμε αρχιτεκτονικά για 15.,000 τ.μ. προωθήσαμε το Master plan και ο, τι άλλο μας ζητήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και σήμερα μας ήλθε αυτή η έγκριση», συμπλήρωσε για να καταλήξει ευχαριστώντας για τη βοήθεια που του παρείχε ο  Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος  ο οποίος ήταν εκείνος που γνώριζε τα στελέχη των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων να εγκατασταθούν στο Πάρκο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]