Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα

 


Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ASTERION'' σημαίας Κύπρου σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα στο λιμένα Ηγουμενίτσας, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρυμνοδέτησής του στον οικείο λιμένα.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Βενετίας προς τους λιμένες Ηγουμενίτσας και Πάτρας, με 229 επιβάτες, 152 Ι.Χ.Ε. καθώς και 49 άτομα πλήρωμα. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε εξωτερικά έξω κοίλωμα πρίμα αριστερά, περίπου έξι μέτρων και πλάτος περίπου είκοσι εκατοστών και σε ύψος 1,5 με 2 μέτρα επάνω από την ίσαλο γραμμή.


Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ μετά την προσκόμισή τους, επετράπη ο απόπλους του για λιμένα Πάτρας και το πλοίο απέπλευσε με ασφάλεια, με 89 επιβάτες και 91 ΙΧΕ. Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός,εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]