ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ


ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ιωάννινα-Μέτρα προστασίας για τον καύσωνα ζητά το ΚΚΕ
Σε επίπεδο καύσωνα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και στο νομό μας από σήμερα και τις επόμενες μέρες. Σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος εργατικών ατυχημάτων, θερμοπληξίας, καθώς πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτεθειμένοι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα οικοδόμοι, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί, διανομείς κ.α. 

Δεν αρκεί η προτροπή να πίνουν πολλά νερά και να φορούν καπέλο, αλλά είναι ανάγκη να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αυτά να ελέγχονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, παρά τις διαχρονικές προσπάθειες των κυβερνήσεων να τους υποβαθμίσουν. Είναι ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους να απαιτήσουν την προστασία της υγείας τους έναντια στις εργοδοτικές προτροπές για συνέχιση των εργασιών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ύπαρξη γιατρών εργασίας στους χώρους δουλειάς που θα κάνει την εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου και θα φροντίζει για την εφαρμογή των αντίστοιχων μέτρων από την εργοδοσία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]