ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επιστολή Στέφανου Φούσα προς Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο για τη Σχολή Βελλάς

 


Μακαριώτατε,


Με δυσάρεστη έκπληξη, τόσο εγώ όσο και οι εκατοντάδες Βελλαίτες, πληροφορηθήκαμε την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να αποδεχτεί το κλείσιμο της αρχαιότερης Εκκλησιαστικής Σχολής (έτος λειτουργίας 1911) και τη διακοπή της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας ως Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία.

Πρέπει να αναδειχθεί το γεγονός ότι το Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς αποτελεί για τα Ιωάννινα, την Ήπειρο και για εκατοντάδες Ηπειρώτες που αποφοίτησαν από αυτή -και κοσμούν σήμερα με το έργο και τη δραστηριοποίησή τους τους την Ελληνική Κοινωνία- σημείο αναφοράς όχι μόνο για τα νεανικά τους χρόνια αλλά και για ολόκληρη τη ζωή τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση τολμώ να πω ότι είναι τουλάχιστον προσβλητική για τη μεγάλη οικογένεια της Ηπείρου, των Ηπειρωτών και των Εθνικών μας Ευεργετών και δεν συνάδει με την εκατονταετή και πλέον εκπαιδευτική προσφορά της Σχολής και των άξιων εκπαιδευτικών που θήτευσαν σε αυτή.

Η αναγνώριση της υψίστης προσφοράς της Ιεράς Σχολής Βελλάς από Εσάς πρόσφατα, αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι θα βρεθεί η πρέπουσα λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής.

Άποψή μου όπως και άποψη όλων των Βελλαιτών είναι ότι η Σχολή αυτή θα πρέπει όχι μόνο να συνεχίσει να λειτουργεί αλλά και να αναβαθμιστεί στο μέτρο του δυνατού, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει θεάρεστο εκπαιδευτικό έργο ταυτισμένο με την Ιερά μας Παράδοση και την Ελληνική Παιδεία.



Με εκτίμηση,


Στέφανος Φούσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]