ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από αύριο Τέλος η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα


 Οπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς:

-Από αύριο στις 05.00  το πρωί   δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν   σημειώνεται  συνάθροιση ή  συνωστισμός.Παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους  χωρίς εξαιρέσεις .

-Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ισχύουν τα κάτωθι μέτρα :

-Άρση του μέτρου  του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας .

-Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self test   στους χώρους εργασίας αλλά και των αθλουμένων σε γυμναστήρια 15  μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και της  β δόσης .

-Στην εστίαση αλλάζει το πρωτόκολλο   με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι 10 άτομα ανά τραπέζι από 6 άτομα που ισχύει σήμερα .

-Το ανώτατο όριο ατόμων στις δεξιώσεις ανεβαίνει στα 300 άτομα.

-Στις οργανωμένες παραλίες -πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός 120 ατόμων ανά 1000  τετραγωνικά επιφάνεια παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο .

-Οι εμβολιασμένοι και οι   μη εμβολιασμένοι  του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου στη β κατηγορία μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία ενώ όσοι ανήκουν στην ομάδα κινδύνου Α μπορούν επίσης να επανέλθουν την εργασία τους αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό.

Η εξυπηρέτηση του  κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες μπορεί να γίνεται κατά προτίμηση αλλά όχι αποκλειστικά με ραντεβού τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας που  ισχύουν για το λιανεμπόριο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]