Ανδρέας Γιακουμάκης:Ευτυχώς ο Βαγγέλης μου μπορεί να μην μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο[βίντεο]

Ολοκληρώθηκε   λίγα λεπτά μετά τις 15.00 η πρώτη μέρα εκδίκασης των 8 εφέσεων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη .

Μετά την κατάθεση της μητέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή κατέθεσε ο πατέρας του Ανδρέας συγκλονίζοντας με τα όσα είπε .

Σημειώνεται ότι η  συγκινησιακή του φόρτιση ήταν τόσο μεγάλη   και όταν παραπονέθηκε πως δεν αισθανόταν καλά η διαδικασία διaκόπηκε  για λίγα λεπτά ,χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να κληθεί το ΕΚΑΒ .

Οπως είπε στην κατάθεσή του ο κ.Γιακουμάκης προσπαθούσε να διαχειριστεί την απώλεια  του παιδιού του  μη γνωρίζοντας τα περιστατικά που   του είχαν συμβεί.

"Μετά από μήνες μου είπαν ότι δεν τα λέω καλά .Δεν έχασα κλειδιά ούτε πρόβατο ,έχασα το παιδί μου. Δηλώσεις Δ.Μπούκα Το έστειλα σε ένα "μαγαζί"με ανήθικους να σπουδάσει.[...]Ξαφνικά οι αξίες έχουν χαθεί ."ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων .

Στη συνέχεια μίλησε για  τα   είχαν συμβεί στο παιδί του σημειώνοντας πως "τώρα πάνε να τα μπερδέψουν".

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ζήτησε να κληθεί ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος ,γιατί όπως είπε ο ίδιος έκανε έρευνα ,μίλησε με τα παιδιά αλλά τα παιδιά μιλούσαν για περιστατικά χωρίς να τα τεκμηριώνουν,δεν έλεγαν δηλαδή ποιός είδε ακριβώς τί,έλεγαν μόνο αποσπασματικά διάφορα πράγματα , εξήγησε.

"Το κεφάλι μου είναι σκυφτό από πόνο όχι από ντροπή .[...]Κάποιοι έβγαλαν σχολείο και πανεπιστήμιο για να παραποιούν τις λέξεις .Εγώ ξέρω ότι οι λέξεις έχουν μία έννοια ."ανέφερε ο κ.Γιακουμάκης εμφανώς φορτισμένος .

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν άρεσε    στον Βαγγέλη η σχολή ο πατέρας απάντησε πως ο ίδιος στη ζωή του πάντα προσπαθεί να πηγαίνει με βάση τα "θέλω" του καθενός και "από τη στιγμή που το παιδί μου το ήθελε  για αυτό και έκανα  αυτό που επιθυμούσε."

Τον πρώτο χρόνο ο Βαγγέλης συγκατοικούσε με 3 παιδιά χωρίς προβλήματα και  μόλις ο ίδιος έμαθε στα μέσα της χρονιάς (το 2014)πως   είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κάποια προβλήματα ,ρώτησε το παιδί αν όλα ήταν καλά και τον διαβεβαίωσε πως όλα ήταν καλά.

"Εγώ αυτά που ξέρω τώρα τα έμαθα μετά από αρκετά χρόνια ,περίπου 4.Η κ.Παπαπέτρου μας είπε πως δεν μας τα είχε πει όλα αφού ο Βαγγέλης ήταν   20 χρονών και μπορούσε να διαχειριστεί μόνος του την κατάσταση."σημείωσε.

"Μετά από 6 χρόνια έρχονται οι φίλοι του για να πουν πως όλα ήταν ένα αστείο ,αυτά όμως δεν είναι αστεία" ,ανέφερε και μιλώντας για τον εαυτό του είπε πως   και στον ίδιο όταν ήταν στο στρατό του είχαν κάνει αστεία αλλά μόνο 1 φορά.

"Το αίσθημα της ντροπής ήταν αυτό που έκανε τον Βαγγέλη να μην μιλά αλλά  όταν ο άλλος δεν μιλά επειδή ντρέπεται  δεν σημαίνει πως έγιναν και φίλοι του ",εξήγησε.

Οταν το παιδί πήγε στην Κρήτη για διακοπές είχε διαβεβαιώσει τους γονείς του  πως όλα ήταν καλά,κάτι που έκαναν και 2 από τους κατηγορουμένους όταν ο πατέρας του Βαγγέλη είχε έρθει στα Ιωάννινα.


"Αν τα γνώριζα τότε όλα αυτά θα τους κατηγορούσα ,αλλά τότε τους θεωρούσα φίλους[..]Ο φίλος έχει άλλη έννοια όχι να εκμεταλλευτείς μία σιωπή .Ευτυχώς ο Βαγγέλης μου μπορεί να μην μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού  σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο Η Κρήτη δεν είναι αυτή που δείχνουν ."ανέφερε   χαρακτηριστικά.

Ο γιος του ,όπως είπε, δεν δημιουργούσε προβλήματα και δεν συμμετείχε στις παραβατικές συμπεριφορές της  παρέας των Κρητικών .

 Σημειώνεται ότι όσο προχωρούσε η κατάθεση τόσο και μεγάλωνε η φόρτισή του   φτάνοντας σε σημείο που αδυνατούσε να  συνεχίσει να μιλά.

Ο κ.Γιακουμάκης σημείωσε πως σεβάστηκε το γεγονός πως οι γονείς ενός κατηγορουμένου ήρθαν στην κηδεία του παιδιού του και θεώρησε  πως αυτό έγινε γιατί  δεν ήξεραν τί είχε συμβεί .

Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε όπως   νωρίτερα και η σύζυγός του στα περιστατικά που είχε βιώσει ο Βαγγέλης μέσα στη σχολή   κάτι που τον έκανε να αναρωτιέται πόσο αστείο μπορεί να είναι μία πετσέτα στο λαιμό.....

"Οταν ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε από τη σχολή έσπευσαν όλοι να μας βοηθήσουν αλλά την  ώρα της δίκης πήγαν με το μέρος του διευθυντή. Μάλιστα δεν βρέθηκε κανείς ούτε από τους κατηγορουμένους να μου πει ότι ο Βαγγέλης μου δεν ήταν όπως τον ήξερα εγώ Μου είχαν πει ονόματα παιδιών που είχαν αποβληθεί αλλά την ώρα της δίκης τα ξέχασαν όλα ."σημείωσε.

Αν χρειαζόταν να  ξανα μεγαλώσει   το γιο του  θα τον ανάθρεφε με τον ίδιο τρόπο είπε τονίζοντας πως δεν πιστεύει  με τίποτα ότι ο ίδιος ο Βαγγέλης εκλάμβανε αυτά τα περιστατικά ως πλάκα .

Ο Βαγγέλης δεν μίλησε ,όπως είπε ,για να τους προστατέψει αφού δεν ήταν ρουφιάνος ούτε βρώμος (στην κρητική διάλεκτο η λέξη αυτή χρησιμοποιείται για κάποιο άτομο που δεν είναι εντάξει  στη συμπεριφορά του )

"Αν ήταν βρώμος θα τον είχα σήμερα εδώ.Δεν θα ήταν νεκρός"τόνισε.

Ο Βαγγέλης ήταν ένα παιδί που ήξερε τι σημαίνει σύντεκνος και φίλος,πίστευε σε αυτές τις αξίες γι αυτό και δεν μίλησε.

Αν ο γιος του είχε μιλήσει για τα όσα βίωνε στη σχολή ο κ.Γιακουμάκης τόνισε πως θα τον   είχε πάρει  κατευθείαν από τη σχολή .

Απαντώντας σε ερώτηση ενός εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων γιατί ένας από αυτούς εξακολουθούσε να μιλά στον Βαγγέλη ο πατέρας   εκτίμησε πως είχε αυτή τη συμπεριφορά για να μπερδέψει τον Βαγγέλη και να τον πείσει ότι όλα ήταν ένα αστείο.

"Το παιδί μου πιστεύω ότι ήθελε να προστατέψει το ήθος που πίστευε ότι έχουν τα παιδιά αυτά και για αυτό δεν  μίλησε .[...]Εμείς εκεί που ζούμε δεν ξέρουμε από βία και τον είχαμε αναθρέψει να αντιδρά με βία" απάντησε ο Ανδρέας Γιακουμάκης σε ερώτηση συνηγόρων γιατί δεν μιλούσε  για τα όσα βίωνε  ο Βαγγέλης.

Η κατάθεσή του δεν ολοκληρώθηκε λόγω της αδιαθεσίας που ένοιωσε και η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]