ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ιωάννινα:Και οι σχολικές καθαρίστριες στην αυριανή απεργία


 Όλες στην απεργία τις 16 Ιουνίου στις 11 πμ. στο Εργατικό κέντρο Ιωαννίνων.


Το αντεργατικό έκτρωμα να μην περάσει!


     Η επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών νομού Ιωαννίνων χαιρετίζει τις συναδέλφισσες που έκαναν το αποφασιστικό βήμα και απήργησαν στις 10 Ιουνίου. Τις συναδέλφισσες που απέργησαν για πρώτη φορά στη ζωή τους σπάζοντας τις αλυσίδες του φόβου ,τους όρους κάτω από τους οποίους εργαζόμαστε μέσω πανδημίας. Σε μεγάλες σχολικές μονάδες του νομού μας οργανώσαμε την απεργιακή απάντηση μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

    Είναι θαρεττή η πρωτοβουλία τριών καθαριστριών σε Δημοτικό Σχολείο των Ιωαννίνων που απέστειλαν επιστολή στους εκπαιδευτικούς του σχολείου με την οποία τους καλούσαν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων.

     Ακόμα και οι καθαρίστριες που δεν έκαναν το αποφασιστικό βήμα αντιλαμβάνονται ότι αυτό που φέρνει η κυβέρνηση θα είναι πραγματικός όλεθρος για τη ζωή τους.

Στη συνείδησή μας το νομοσχέδιο έχει πεταχτεί στα σκουπίδια!!!


   Είναι χρέος μας μπροστά σε αυτά που θέλουν να νομοθετήσουν να τους δείξουμε τη δύναμή μας την οργανωμένη απάντηση στις 16 Ιουνίου αφού κυβέρνηση και δημοτικές αρχές στις 30 Ιουνίου μας απολύουν χωρίς να γνωρίζουμε, ούτε τους όρους, ούτε ποιες θα εργαστούν το Σεπτέμβριο.

    Το νέο αντεργατικό έκτρωμα θα επιβάλει:

1. Την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας.

     Για πρώτη φορά εργαστήκαμε οι περισσότερες με ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ 6,5 ώρες= 32 ώρες την εβδομάδα= με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενός εργαζόμενου 8ωρης απασχόλησης. Με τις νέες αλλαγές αυτό σημαίνει 10 έως 13 ώρες δουλειά την ημέρα έως 78 ώρες την εβδομάδα θα μας ανταμείβουν με ρεπό μετά τη λήξη των συμβάσεων μας δηλαδή μετά την απόλυσή μας.

 10 ώρες δουλειά θα σημάνει απολύσεις καθαριστριών θα αυξήσουν τον αριθμό των αιθουσών που θα αντιστοιχεί σε κάθε καθαρίστρια( χωρίς τουαλέτες, γραφεία, προαύλιους χώρους κτλ).

   Οι δημοτικές αρχές της περιοχής θα ξεσαλώσουν αφού τους δίνει το δικαίωμα να μας στέλνουν από σχολείο σε σχολείο και υπηρεσία σε υπηρεσία για να αναπληρώσουμε τα τεράστια κενά σε προσωπικό καθαριότητας.

  Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων ήδη" Νίπτει τας χείρας της" και με την κάλυψη του εργοδοτικού σωματείου μία εβδομάδα μετά το Πάσχα αφού έμεινε χωρίς προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία ( (ήδη νοσούσαν πέντε καθαρίστριες ενώ πολλές ακόμη μπήκαν καραντίνα) και ύστερα  από τη μεταφορά των 8μηνιτών  εκτός σχολείων μονάδων, προχώρησε σε προσλήψεις καθαριστριών για 1,5 μήνα. Τις εξανάγκασε χωρίς εκπαίδευση να εργάζονται μέχρι και σε 4 σχολεία ημερησίως για να καλύψει τα κενά ,ενώ την ίδια στιγμή συναδέλφισσες καθαρίστριες με σοβαρά προβλήματα υγείας που ήταν ήδη γνωστά στο τμήμα παιδείας αναγκάστηκαν να πάρουν αναρρωτική άδεια αφού τους τελευταίους μήνες ζητούσαν επίμονα το αυτονόητο δεύτερη καθαρίστρια στο σχολείο τους.


2. Κατάργηση της Κυριακής αργίας. Άρθρο του νομοσχεδίου επιβεβαιώνει ότι οι επισκευές , συντηρήσεις, εργασίες για συστήματα πληροφορικής στα δημόσια σχολεία θα γίνονται τα σαββατοκύριακα. Άρα κατάργηση Κυριακής αργίας για εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες.


3. Νέα εμπόδια στην απεργία, πέρα από αυτά που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση που παρουσιάζεται σχεδόν ως εγκληματική ενέργεια καθώς γνωρίζουν πως κατακτημένες συνδικαλιστικές ελευθερίες εξασφαλίστηκαν με την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση. Θέλουν τη δράση των συνδικάτων υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους και της εργοδοσίας μέσα από το "ηλεκτρονικό φακέλωμα".


Απαιτούμε εδώ και τώρα:

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά 6,5 ώρες την ημέρα 32 ώρες την εβδομάδα λόγω της βαριάς και ανθυγιεινής δουλειάς.

- Γενέες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

- Εκπαίδευση ,μέσα ,υλικά, προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό για να στηρίζουμε την υγεία μας, των μαθητών και εκπαιδευτικών.

- Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων( νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την Πανδημία.


Οι εργαζόμενες καθαρίστριες να ξεπεράσουν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου μας που μαζί με τα τσιράκια της ΓΣΕΕ  στην πόλη μας στηρίζουν όλα τα κυβερνητικά και εργοδοτικά μέτρα όλους αυτούς τους μήνες.


Να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα της εργασίας μας ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Την ίδια ώρα που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγής μπορούν να μας εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες ζωής δεν μας αφήνουν να απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα του πλούτου που παράγουμε. Θέλουν να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω στο όνομα της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των λίγων.

Η εργατική τάξη μπορεί να γυρίσει τον τροχό της ιστορίας και να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει για εμάς και τα παιδιά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]