ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΚΚΕ:Εκδήλωση τιμής στη Ζίτσα

 


Εκδήλωση πραγματοποίησε την Κυριακή 30 Μάη η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων στη Ζίτσα, τιμώντας το δεκαπεντράχρονο Γιάννη Κουλούρη, Μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος, ο οποίος σκοτώθηκε στη Ζίτσα.

Στη συγκινητική εκδήλωση που παραβρέθηκαν σύντροφοι και φίλοι κατατέθηκαν λουδούδια στο σημείο όπιου σκοτώθηκε ο 15χρονος Μαχητής και στη συνέχεια τοποθετήθηκε τιμητική πλάκα με τα στοιχεία του. Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τη Λαμπρινή Βλάχου μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ και της Τομεακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της μεταξύ άλλων ανέφερε:

 “Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Ζίτσα, για να τιμήσουμε τον Γιάννη Κουλούρη, που σε ηλικία 15 χρονών σκοτώθηκε στην περιοχή αυτή, όταν με το τάγμα του ΔΣΕ Πετρίτη- Φωκά πήγαιναν από τα Ζαγόρια στην Μουργκάνα. Στο πρόσωπο του Γιάννη Κουλούρη τιμάμε όλους εκείνους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που πολέμησαν ηρωικά στο Γράμμο, στο Βίτσι, στην Μουργκάνα, στα Τζουμέρκα και σε όλη την Ήπειρο.”

Ενώ σε σχέση με την επικαιρότητα και το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση σημείωσε τα εξής:

“Πραγματική τιμή στους αλύγιστους της ταξικής πάλης για μας σήμερα σημαίνει καθήκον να δώσουμε πλατιά τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε σχολή, ώστε να δώσουμε απάντηση στο "πολεμικό ανακοινωθέν" που εξέδωσε η κυβέρνηση, ενάντια στα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης και των παιδιών της, δίνουμε παντού την μάχη για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζουν. Μπαίνουμε όλοι και όλες στη μάχη. Ακόμα περισσότεροι και περισσότερες από ό,τι πριν.

...Στον σημερινό πόλεμο η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει άλλο δρόμο παρά να απαντήσει με πόλεμο. Με τα δικά μας όπλα: Την πλατιά ενημέρωση, την οργάνωση, τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα, τις δίκαιες διεκδικήσεις της, την ανατροπή της ζοφερής αυτής κατάστασης. Το χρωστάμε εμείς οι νεότεροι στις παλαιότερες γενιές, που έδωσαν το αίμα τους, σε σκληρούς ταξικούς αγώνες, για να κατακτηθούν ο σταθερός ημερήσιος χρόνος δουλειάς, το 8ώρο…”

Κλείνοντας ανέφερε:

Ο ΔΣΕ δεν ανήκει στο μουσείο της Ιστορίας. Έχουμε χρέος να μάθουμε τη γεμάτη θυσίες ιστορία του ΚΚΕ και των αγώνων του λαού μας. Εμπνεόμαστε, αντλούμε πείρα και διδάγματα από τον τρίχρονο αγώνα του ΔΣΕ. Έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στις ιστορικές, ηρωικές παραδόσεις του ΚΚΕ για να γίνει ο νους, η καρδιά, ο οργανωτής της εργατικής- λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό. 

Στον σημερινό αγώνα μας για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία, τιμάμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μαχητές  και μαχήτριες του ΔΣΕ, τιμάμε τον Γιάννη Κουλούρη, με έναν όρκο: Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε!”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]