Πολλοί και αυτόκλητοι οι σωτήρες του Νοσοκομείου Άρτας κατόπιν εορτής!


Ανακοινωση του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας


Μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας και ενώ η κυβερνητική πολιτική στον χώρο της δημόσιας υγείας επικεντρώνεται ουσιαστικά στο μότο: βγάλτε τα πέρα όπως μπορείτε και αν μπορείτε , χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χωρίς αυξήσεις στις λειτουργικές δαπάνες και στους προϋπολογισμούς, χωρίς σχέδιο για την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας , με τα νοσοκομεία να έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μίας νόσου αντιμετώπισης του covid-19, με πλήρη εντατικοποίηση της εργασίας , με εξόφθαλμη πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα υγείας, τα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου  Άρτας δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν.

Το Νοσοκομείο λειτούργησε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων του, με κύριο μέλημα το να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε όλα τα πεδία στους πολίτες και στο λαό, σε ένα πλήρως εντατικοποιημένο εργασιακό περιβάλλον. Συνεχώς όλο αυτό το διάστημα λέγαμε με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ και του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ. ΕΚΑΝΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ!

Αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας, λειτουργούν επιπλέον 4 εμβολιαστικές γραμμές  σε δυο εμβολιαστικά κέντρα, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Covid-19, κλινική Λοιμωδών και κλινική Αυξημένης Φροντίδας Λοιμωδών, τμήμα ελέγχου στην πύλη του Νοσοκομείο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ή ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ. Αντιθέτως όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις προσωπικού, με την επόμενη χρονιά στο ζήτημα των συνταξιοδοτήσεων να επίκειται κύμα αποχωρήσεων.

Πως με δυο και τρεις γιατρούς σε μια κλινική ενός Νοσοκομείου που εφημερεύει καθημερινά, μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας και εφημέρευσης;  Πως με δυο και τρεις γιατρούς  σε κάθε κλινική μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και μάλιστα σε τέτοιες περιόδους που λειτουργούμε ξεχωριστό ΤΕΠ για τα ύποπτα covid-19 περιστατικά; Πως και με ποιους γιατρούς καλύπτονται οι ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων;  Πόσες εφημερίες μπορεί να κάνει ένας γιατρός;  Πόσες βάρδιες μπορεί να κάνει ένας νοσηλευτής; Πόσες φορές μπορεί να αλλάξει τμήμα ένας εργαζόμενος; Πόσες μετακινήσεις από δομές τις Πρωτοβάθμιες μπορούν να γίνουν και για πόσο διάστημα;  Πόσα εντέλλεσθε μπορούν να μοιραστούν; Πόσες άδειες να κοπούν; Πόσα δεδουλευμένα ρεπό να συσσωρευτούν; Πόσες τρύπες να καλύψουν οι ειδικευόμενοι και οι αγροτικοί γιατροί; 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΌ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ όλοι ανεξαιρέτως οδήγησαν με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στην σημερινή κατάσταση.  ΑΝΤΙΘΕΤΑ μείωσαν τις κλίνες του Νοσοκομείου, μείωσαν τις οργανικές θέσεις, μείωσαν τις δαπάνες για την υγεία και τους προϋπολογισμούς λειτουργίας, μείωσαν τους μισθούς, μηδένισαν τις προσλήψεις, υποκλινόμενοι στον στόχο που είναι ΕΝΑΣ: η ΑΠΑΞΙΩΣΗ και η ΔΙΑΛΥΣΗ του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του, για να γίνει βορρά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Και μετά ήρθε η πανδημία, βάζοντας προσωρινά φρένο σε αυτές τις πολιτικές, γιατί απέδειξε περίτρανα σε όλο το λαό ότι μόνο το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας στο ΛΑΟ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. 

Τέλος, σε ότι αφορά στην συνέργεια των ιδιωτών γιατρών στην λειτουργία του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ο τρόπος είναι πάλι μόνο ΕΝΑΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΧΘΕΣ σε ειδικότητες που έχει ανάγκη αυτή την στιγμή το Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος! Η διαχείριση της πανδημίας και η άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΕΦΤΑ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ τους ΙΑΤΡΕΙΑ, και ερχόμενοι στο Νοσοκομείο να ΑΠΑΙΤΟΥΝ πέρα από το αυξημένο μισθολόγιο σε σχέση με το μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ που τους παρέχει η κυβέρνηση, «ειδικού» τύπου εργασιακές σχέσεις. 

ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στις ειδικότητες του παθολογικού και εργαστηριακού τομέα 

2. ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

3. ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ

4. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της εργασίας και ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  οι καλοκαιρινές άδειες σε όλο το προσωπικό.


Την Τετάρτη 30 Ιούνη 2021 καλούμε σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, στις 11 το πρωί στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με θέμα την τωρινή κατάσταση.


Άρτα, 28/6/2021

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]