Βατόπουλος:Τις επόμενες εβδομάδες βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

 


Τις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ενώ έως τις αρχές του 2022 τον κορωνοϊό θα  τον αντιμετωπίζουμε σαν μία κοινή γρίπη ,ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών ,Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής συνέστησε χρήση της μάσκας ακόμα και σε σε εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν και αυτό είναι καλό νέο όπως είπε το κακό ωστόσο νέο είναι οι παραλλαγές του ιού που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό .

Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί είναι  καλυμμένοι σε αυτές επικρατεί ωστόσο ο φόβος στο γεγονός ότι μέσα από τη δημιουργία μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργηθούν νέες μεταλλάξεις που θα είναι ανθεκτικές στα εμβόλια όπως συμβαίνει με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά.

Ο καθηγητής εξήγησε πως αν μέχρι το φθινόπωρο οι εμβολιασμοί στη χώρα μας φτάσουν το 70-80% ίσως οι μεταλλάξεις να μην βρουν χώρο για να επικρατήσουν .Σε μία τέτοια περίπτωση ίσως   θα πρέπει να τροποποιηθούν τα εμβόλια .

Σημείωσε τέλος πως το 4ο κύμα covid-19 θα αφορά τους ανεμβολίαστους και το χειμώνα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά θα είναι μικρή και διαχειρίσιμη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]