Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με κορωνοϊό τουρίστας που έφτασε το Σάββατο στην Ελλάδα


 Επαγρύπνηση συνιστά για τον τουρισμό ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι χθες διασωληνώθηκε στη Μονάδα του και νοσηλεύεται ένας 65χρονος τουρίστας που έφτασε στη χώρα μας μόλις το περασμένο Σάββατο.


Όπως δήλωσε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, «ευχάριστα από εμάς στην Εντατική θα ακούσετε μόνο όταν καταφέρουμε να κάνουμε αυτόν τον κορονοϊό από μια θανάσιμη απειλή μια διαχειρίσιμη, απλή λοίμωξη». 


Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στη χθεσινή εφημερία, επισημαίνοντας ότι έγιναν «10 εισαγωγές μόνο, πολύ μικρός αριθμός». «Το ποσοστό των διασωληνωμένων έχει μειωθεί» διαπίστωσε.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τις ηλικίες των 10 ανθρώπων που μπήκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι είναι μεταξύ 55-65 ετών, υπογραμμίζοντας πως ένας εξ αυτών είναι τουρίστας που ήρθε μόλις στις 29 Μαΐου - δηλαδή το περασμένο Σάββατο- στην Ελλάδα. «Μπήκε και ένας τουρίστας ξένης χώρας 65 χρονών ο οποίος διασωληνώθηκε και είναι στη Μονάδα μου» είπε χαρακτηριστικά. 


Ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του «Παπανικολάου» έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

«Ήρθε στις 29 του μήνα, το Σάββατο, προσκομίζοντας αρνητικό τεστ, αλλά όλη η οικογένεια τον προηγούμενο μήνα νοσούσε από κορονοϊό. Θέλει διερεύνηση. Παρουσίασε συμπτωματολογία αφού ήρθε, η οποία επιδεινώθηκε, πήγε σε ξενοδοχείο, και την Τρίτη ήρθε σε εμάς και διασωληνώθηκε.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει παράταση του τρίτου κύματος, διασπορά του ιού υπάρχει». Μάλιστα, επισήμανε πως πρέπει «να ελέγξουμε και τον τουρισμό». «Δεν ξέρουμε και το στέλεχος ποιο είναι, αν έρθουν 10 εκατομμύρια;» διερωτήθηκε. 



Ο κ. Καπραβέλος παρόλα αυτά απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν μας κατοχυρώνει ή όχι το PCR τεστ. «Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω» σχολίασε

πηγή  ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]