ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μετάλλαξη Δ:Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει επικρατήσει παγκόσμια Πόσο προστατεύουν τα εμβόλια


 Η μετάλλαξη Δ του κορωνοϊού είναι η πιο μεταδοτική από όλες "ανέφερε νωρίτερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπ.Υγείας η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου .

Η εν λόγω μετάλλαξη έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 92 χώρες και στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 29 στελέχη ενώ προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του  καλοκαιριού θα έχει επικρατήσει  παγκόσμια  ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις το 90% των νέων λοιμώξεων θα είναι η παραλλαγή Δ.

Η υψηλή μεταδοτικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της είπε η κ.Θοεδωρίδου τονίζοντας ότι χρειάζεται εντατικοποίηση των εμβολιασμών και κανείς δεν πρέπει να μείνει ανεμβολίαστος .

Η προστασία μετά από τις 2 δόσεις εμβολίου της AstraZeneca έναντι αυτής της μετάλλαξης ανέρχεται σε 92% ενώ με Pfizer φτάνει το 96% ενώ ανάλογα ποσοστά αναμένονται και για το εμβόλιο της Moderna και της Johnson&Johnson.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τις ΗΠΑ το 99% των θανάτων από covid-19 αφορά ανεμβολίαστους και θεωρείται απαράδεκτο   να συμβαίνουν θάνατοι όταν είναι εφικτό να προληφθούν με τον εμβολιασμό .

Τα εβδομαδιαία στοιχεία για τον εμβολιασμό δείχνουν μία ικανοποιητική πορεία για τον εμβολιασμό στη χώρα μας και αυτό   όχι μόνο δεν πρέπει να διακοπεί   αλλά να επιταχυνθεί τόνισε η κ.Θεοδωρίδου .

Οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν:Εμβολιάζομαι ,προστατεύομαι και προστατεύω  και τους άλλους γύρω μου"

Η κ.Θεοδωρίδου έδωσε σήμερα και μία αισιόδοξη είδηση καθώς όπως είπε νέα εμβόλια που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο θα στοχεύουν στην προστασία έναντι όλων των κορωνοϊών .


"Σε πειραματική φάση είναι η παρασκευή εμβολίων με υβριδική πρωτεΐνη ακίδα. Είναι τμήματα ουσιαστικά πρωτεΐνης από διαφορετικούς ιούς που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτό το εμβόλιο, που θα προσφέρει μία ευρεία ανοσία έναντι όλων των κορονοϊών.


Και έτσι υπάρχει η προοπτική της δυνατότητας αποτροπής μελλοντικών επιδημιών. Για να πούμε και αισιόδοξα μηνύματα.


Αισιοδοξία, λοιπόν, εμπιστοσύνη στην Επιστήμη, αλλά και δράση για την προώθηση των εμβολιασμών.'ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Θεοδωρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]