Ιωάννινα:Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τη διαδήλωση των Μουσικών

 


ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ

7μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Η τέχνη και ο πολιτισμός είναι κοινωνική ανάγκη και δικαίωμα για όλους μας. Για τους μουσικούς της περιοχής μας είναι εργασία που απαιτεί κόπο και αφοσίωση. Ενάμιση χρόνο τώρα βρίσκονται χωρίς μεροκάματο σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης με τα επιδόματα ψίχουλα, που και αυτά αρκετοί δε τα πήραν.

Οι μουσικοί, όλη αυτή την περίοδο με τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα αλλά και στα Γιάννενα στο πλευρό όλων των εργαζομένων δε σταμάτησαν να διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και μέτρα εξασφάλισης της επιβίωσης των οικογενειών τους.

Την ώρα που η κυβέρνηση σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων με αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα- προαπαιτούμενα του νέου Super Μνημονίου  και του ταμείου ανάκαμψης για να θωρακίσει και να διευρύνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για επιστροφή στην ελευθερία και την κανονικότητα. Πολλές δραστηριότητες παραμένουν πρακτικά ακόμα κλειστές. Είναι εκατοντάδες οι μουσικοί, οι σερβιτόροι και άλλοι κλάδοι εργαζομένων που περιμένουν να ζήσουν έστω με λίγα μεροκάματα από τα πανηγύρια, τους γάμους και τις γιορτές.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Μοναδικός δρόμος είναι η οργάνωση στα σωματεία μας, η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση – μουσική διαδήλωση των  μουσικών της πόλης μας. Είμαστε στο πλευρό τους για να μην μείνει κανείς χωρίς εισόδημα, για μέτρα επιβίωσης των οικογενειών τους, για ουσιαστικό άνοιγμα όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας.

Όλοι την Τετάρτη 23 Ιούνη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]