ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Γλυπτά και... γλυπτά


 Διαβάζουμε στην ειδησεογραφία ότι ένα νέο έργο τέχνης «στολίζει» πια τη Θεσσαλονίκη. Είναι το Meteoron, του καταξιωμένου Θεσσαλονικιού γλύπτη και ζωγράφου Κωστή Γεωργίου που εγκαταστάθηκε απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο, στη συμβολή με την παραλιακή οδό. Οι 15 μορφές του είναι χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας. Αναπτύσσονται και περιπλέκονται μεταξύ τους επί κατακόρυφου άξονα σε ύψος 12 μέτρων.

Με τόσους γλύπτες  η πόλη μας και δεν ευτύχησε τα τελευταία χρόνια να αποκτήσει ένα καινούριο γλυπτό αναφοράς, ώστε να δηλώσει την παρουσία της και σ΄ αυτόν τον χώρο αλλά να δώσει και μια επιπλέον ώθηση στο πολιτισμικό της προϊόν.  


Ο νυν Δήμαρχος κ. Ελισάφ, στην «τραγική» -κατά τα άλλα- τελευταία θητεία του Φ. Φίλιου ξεχώρισε ως υπεύθυνος πολιτισμού για την καινοφανή προσέγγισή του. Επιλογές, χώροι, ποικιλία, ιδέες, ποιότητα έκαναν το πολιτισμικό κομμάτι να κάνει εντύπωση ακόμη και πέρα από τα στενά σύνορα της πόλης. Είναι λοιπόν καιρός να περάσει εκείνη η περίοδος και στα πράγματα του Δήμου γενικότερα. Με τόλμη, πρωτοβουλίες, ρήξεις πρέπει η πόλη μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να βγει μπροστά.


 


Εκτός και αν είναι ικανοποιημένος ο Δήμαρχος με το κάτωθι γλυπτό που κοσμεί την παραλίμνια περιοχή μας, ευρισκόμενο σε περίοπτη θέση χρόνια τώρα και που το απέκτησε ως κληρονομιά από τον κ. Μπέγκα. Ναι, από τότε υπάρχει εκεί, στην ίδια θέση, στο ίδιο χάλι...


Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]