Ιωάννινα:Σχόλιο για την επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιωάννινα


 Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Γιάννενα για να τονώσει το κυβερνητικό αφήγημα ότι αρκούν μόνο με τα εμβόλια, χωρίς μέτρα προστασίας και ενίσχυση του συστήματος Υγείας για να τελειώσει η πανδημία. Καμία κουβέντα δεν ακούσαμε για τα λαϊκά προβλήματα που τσακίζουν την εργατική τάξη και στο νομό μας.

Δε βρήκε ούτε μία λέξη για τους 800 συμβασιούχους των δυο νοσοκομείων των Ιωαννίνων που απολύονται τον Νοέμβρη, για τους απολυμένους εργαζόμενους των ΙΚΕΑ, για τους 11 εργαζόμενους στα «Μάρκετ Ιν» που περιμένουν χρόνια την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για επιστροφή τους στη δουλειά, για τους χιλιάδες άνεργους της πιο φτωχής περιφέρειας της χώρας. Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός ήταν λαλίστατος όταν διαφήμισε τις «επενδυτικές δυνατότητες» που προσφέρει το «Ταμείο Ανάκαμψης» και τα άλλα «εργαλεία» στήριξης του κεφαλαίου, τα οποία έχουν ως προαπαιτούμενο και θα αποτελέσουν το απαραίτητο συμπλήρωμα βαθιά αντεργατικών μέτρων, όπως ο νόμος-έκτρωμα που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Με  “καμάρι” εγκαινίασε το νέο «Mega» εμβολιαστικό κέντρο, αλλά παρέλειψε να πει ότι έχει μόλις 4 εμβολιαστικές γραμμές και δανεικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα δυο υποστελεχωμένα νοσοκομεία της πόλης. Παρέλειψε να πει ότι κινδύνεψε να κλείσει η γαστρεντερολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εξέλιξη που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή κάτω από την πίεση των ίδιων των εργαζομένων. Παρέλειψε να πει ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη αλλά ότι το ΠΓΝΙ ανέλαβε την 24ωρη φύλαξη και το «Χατζηκώστα» την καθαριότητα. Παρέλειψε να πει ότι το “νέο” εμβολιαστικό Κέντρο στεγάζεται στο εγκαταλελειμμένο από το 2007 κτίριο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, δηλαδή στην πραγματικότητα το μόνο που εγκαινίασε είναι οι πινακίδες του “Εμβολιαστικού Κέντρου”!

Όσον αφορά την επίσεψή του στην Team Viewer και μόνο η δήλωσή του ότι «μπορείς να βρεις θησαυρούς στα πιο αναπάντεχα μέρη», μόνο τρόμο μπορεί να προκαλούν στους εργαζόμενους μετά και τον τελευταίο αντεργατικό νόμο. Αφού για κυβέρνηση και κεφάλαιο “θησαυρός” είναι οι φθηνοί ευέλικτοι και αναλώσιμοι εργάτες, η κακοπληρωμένη δουλειά ήλιο με ήλιο και όλα αυτά που περιγράφονται στο νόμο - έκτρωμα που ψηφίστηκε παρά την εναντίωση χιλιάδων εργαζομένων και εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]