ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ηχηρές απουσίες και ελάχιστη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη της Γεννηματά με αυτοδιοικητικούς

 


Ελάχιστοι , σε σχέση με το σύνολο των δεκάδων δημάρχων που επικαλέσθηκε το βράδυ των δημοτικών εκλογών ότι εξέλεξε, συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη , το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ,με την πρόεδρο του , Φώφη Γεννηματά.

Αν και ήταν η πρώτη αυτού του υψηλού επιπέδου από τις αυτοδιοικητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκε, η συμμετοχή ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών .

Όχι μόνο δεν συμμετείχε ο ένας και μοναδικός περιφερειάρχης που εξελέγη με την στήριξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ,ο κ. Αρναουτάκης της Κρήτης , αλλά ούτε και οι πρώην περιφερειάρχες που είναι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στα Περιφερειακά Συμβούλια.

Το ίδιο και με τους δημάρχους , όπου έλαμψαν δια της απουσίας τους πλειάδα εξ΄αυτών – ιδιαίτερα των εκτός της Αττικής- που το ΚΙΝΑΛ, δήλωνε ότι πρόσκεινται σ΄εκείνο.

Σύμφωνα με περιφερειακό σύμβουλο της Πελοποννήσου και πρώην αντιπεριφερειάρχη που συμμετείχε , οι μετέχοντες ( κυρίως Δημοτικού Σύμβουλοι και κομματικά στελέχη) στην τηλεδιάσκεψη δεν ξεπέρασαν συνολικά τους 60-65 καθ΄όλη τη διάρκεια της , όπως είπε,

Στον αντίποδα όλων αυτών , από τις ευχάριστες « εκπλήξεις» για το ΚΙΝΑΛ ήταν η συμμετοχή –έστω και …φευγαλέα – του δημάρχου Πειραιά , Γιάννη Μώραλη .

Η όλη αυτή κατάσταση αντικατοπτρίζει τη διάλυση που ουσιαστικά επικρατεί σήμερα , στις δυνάμεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ , στο χώρο της Αυτοδιοίκησης . Ο οποίος , ακόμη και την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε για το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ , ο τομέας όπου είχε αδιαμφισβήτητη ηγεμονική παρουσία και ιδιαίτερα «προνομιακός».


Τα αίτια

Ατυχέστατες επιλογές προσώπων σε νευραλγικές κομματικές θέσεις του τομέα Αυτοδιοίκησης , η δημιουργία ενός «καθοδηγητικού» οργάνου με σχεδόν 100 άτομα , η απουσία μέχρι τώρα οποιασδήποτε λειτουργίας του και σχεδίου , η « πολιτική» που ακολουθεί η παράταξη « Αυτοδιοικητικό Κίνημα» στην ΚΕΔΕ και προσωπικά ο επικεφαλής της , συνθέτουν μεταξύ άλλων τα αίτια που έχουν οδηγηθεί στη σημερινή διαλυτική κατάσταση των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτηριστικό είναι δε το περιστατικό που συνέβη προ μηνός . Σε σύγκλιση – με τηλεδιάσκεψη- της παράταξης « ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» για το τι μέλλει γενέσθαι με τον επικεφαλής της , δεν είχε καν κληθεί ο αρμόδιος τομέας Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ενώ δεν είχαν ειδοποιηθεί ούτε το σύνολο των δημάρχων και των άλλων αιρετών που τη συναρπατίζουν.


Η Γεννηματά


Σ’ ότι αφορά αυτή καθ΄αυτή την τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, είχε αντικείμενο τον νέο εκλογικό νόμο.

Ακόμη και ότι έγινε μόλις τώρα , δείχνει πολλά .

Πρώτον γιατί αν δεν υπήρχε η εμπλοκή με το νομοσχέδιο της ψήφου της Ομογένειας, θα ψηφιζόταν την… ίδια μέρα

Δεύτερον , το εν λόγω νομοσχέδιο – εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης- είναι στο επίκεντρο και δημοσιοποιημένος μήνες τώρα ενώ έχει ολοκληρωθεί η όποια σχετική διαβούλευση, πέραν και της επεξεργασίας του στη Βουλή. Ακόμη και οι συζητήσεις στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Επομένως ποιο το νόημα αυτής της τηλεδιάσκεψης;

Φυσικά θα είχε νόημα και ιδιαίτερη σημασία αν γινόταν έγκαιρα , ώστε τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ να ήταν ενημερωμένα στις σχετικές συνεδριάσεις των Συμβουλίων που προηγήθηκαν .

news-ta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]