Ιωάννινα:Με την κατάθεση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξεκίνησε η εκδίκαση των 8 εφέσεων

 
Ξεκίνησε ε σήμερα το πρωί  η  δίκη σε Β βαθμό  για τον θάνατο του   Βαγγέλη Γιακουμάκη ,σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων , ο οποίος έπειτα από πολυήμερες αναζητήσεις είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του  σε κοντινή απόσταση από τη Σχολή .

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουνίου  2019  το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων    είχε κρίνει ένοχους τους 8 από τους 9 κατηγορουμένους  για περιστατικά βίας  εις βάρος του αείμνηστου σπουδαστή .

Οι γονείς του Βαγγέλη για μία ακόμα φορά βρέθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων ,με τη μητέρα του να καταθέτει πρώτη .

Οπως είπε η κ.Φρονιμάκη ο Βαγγέλης τον πρώτο χρόνο έμενε με τους κρητικούς ενώ τον Μάρτιο του 2014 ενημερώθηκε η ίδια από την υπεύθυνη της Εστίας ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα .\

Σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο γιος της την καθησύχασε διαβεβαιώντάς την  πως όλα ήταν καλά και    ότι  συνέβαινε ήταν στο πλαίσιο αστείων που κάνουν μεταξύ τους οι φίλοι .

"Ο Βαγγέλης δεν μας είπε την αλήθεια και μας παραπλάνησε ενώ  για τα περιστατικά   που συνέβαιναν  μάθαμε από άλλα παιδιά της Σχολής  "είπε η μητέρα του αείμνηστου Βαγγέλη τονίζοντας πως ο Βαγγέλης έκανε παρέα με όλους και με τους πατριώτες του .Οι κρητικοί όμως δεν ήθελαν να κάνει παρέα με άλλους και τον κατέκριναν γι αυτό .


Ηταν μία ήρεμη δύναμη με πολλές αξίες ο Βαγγέλης και προσπάθησε με τον τρόπο του να τους απομακρύνει όταν άρχισαν τα προβλήματα .Έτσι άλλαξε δωμάτιο γιατί είχε διαφορετικό τρόπο ζωής .

Η κ.Φρονιμάκη στην κατάθεσή της ανέφερε πως ενημερώθηκε πως ο διευθυντής της σχολής γνώριζε τα πάντα για την κατάσταση που επικρατούσε.

Οταν δε  ο γιος της άλλαξε   δωμάτιο οι κρητικοί όπως είπε τον απομάκρυναν και τον φώναζαν "ρουφιάνο"   στους διαδρόμους της σχολής και τον έδιωξαν από την παρέα τους ενώ μόνο 2 παιδιά από τη συγκεκριμένη παρέα του μιλούσαν.

Η οικογένεια του Βαγγέλη  θεωρούσε αυτά τα παιδιά φίλους του Βαγγέλη όταν αναζητούσαν το παιδί και ενώ στην αρχή τους υποστήριζαν όταν άρχισαν να ανοίγουν στόματα απομακρύνθηκαν   και τους ρωτούσαν τί μάθαιναν από  άλλους.

Η κ.Φρονιμάκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπιζε το παιδί της (πέταγμα φρούτων ,δέσιμο σε καρέκλα ,σφαλιάρες ,δέσιμο με πετσέτα και σύρσιμο ,πέταγμα ζεστού  νερού  από καζάνι  στο λαιμό του   κ.α)

Η σταγόνα  όμως  ,όπως σημείωσε , που ξεχείλισε το ποτήρι και ανάγκασε το παιδί  της να αλλάξει δωμάτιο ήταν όταν του έβαλαν χρώμα στο σαμπουάν.

Όταν ρωτήθηκε από   τους συνηγόρους γιατί τα άλλα παιδιά δεν μιλούσαν για όλα αυτά η κ.Φρονιμάκη είπε πως δεν μιλούσαν γιατί φοβόντουσαν .Ο Βαγγέλης ήθελε να τα έχει καλά με όλους και με τους πατριώτες του .

"Αυτοί λένε ότι ήταν αστεία εγώ δεν ξέρω  πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αστείο"  τόνισε σε κάποιο σημείο της κατάθεσής της η κ.Φρονιμάκη .


Ο Βαγγέλης ήθελε να τελειώσει τη σχολή και να φύγει και γι αυτό δεν έλεγε τίποτα για να μην δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα .

Ηταν δυναμικός ,κοινωνικός και όλα αυτά που έζησε του τα επέβαλλαν να τα υποστεί   ,"το "γιατί"  δεν μας μίλησε μας "τρώει "  όλους" ανέφερε η κ.Φρονιμάκη .

Σε τηλεφωνική επικοινωνία   που είχε μαζί του του είχε πει πως οι φίλοι δεν σε κάνουν να υποφέρεις συμπληρώνοντας πως στην Κρήτη ποτέ ο Βαγγέλης δεν είχε αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα .

Οταν η μητέρα ανέφερε πως ότι και να αποδειχθεί στο τέλος ευθύνονται αυτά τα παιδιά προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων .

Καθόλη τη  διάρκεια της κατάθεσή της η μητέρα του ήταν ψύχραιμη ωστόσο δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της όταν ένας από τους συνηγόρους έδειξε στην Έδρα μία φωτογραφία που ήταν όλη η παρέα μαζί και ένα βίντεο το οποίο φέρεται να τράβηξε ο Βαγγέλης με τη μητέρα του να ζητά να απομακρυνθούν και τα δύο καθώς δεν μπορούσε ούτε τη φωτογραφία να βλέπει ενώ αρνήθηκε πως η φωνή που ακούγονταν στο βίντεο ήταν η φωνή του παιδιού της.

Η δίκη διακόπηκε  πριν 1 ώρα  και ξεκίνησε και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]