Ιωάννινα:Μουσική διαδήλωση στο Εργατικό Κέντρο την Τετάρτη 23 Ιουνίου


 ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Οι μουσικοί ενάμιση χρόνο τώρα βρισκόμαστε χωρίς μεροκάματο, σε συνθήκες φτώχειας κι εξαθλίωσης. Κληθήκαμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας με τα επιδόματα της φτώχειας, που ακόμη κι αυτά αρκετοί από μας δεν πήραν, να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας με ψίχουλα.

Ενάμιση  χρόνο τώρα ζήσαμε τις παλινωδίες της κυβέρνησης με το ακορντεόν άνοιγμα- κλείσιμο των δραστηριοτήτων, ταυτόχρονα με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. Ζήσαμε και το περσινό καλοκαίρι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο για χάρη των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιρειών που άνοιξαν τα πάντα εκτός των εκδηλώσεών μας. Προκλητικά η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιστροφή στην κανονικότητα, κανονικότητα με νέα μνημόνια και αντεργατικά μέτρα, με ανατροπές στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως το πρόσφατο αντεργατικό έκτρωμα που ψήφισε για λογαριασμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Σήμερα που πανηγυρίζουν για την κανονικότητα με χιλιάδες νεκρούς , και αφού άφησαν τα παιδιά μας στα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, τα νοσοκομεία αθωράκιστα, ανοίξαν σχεδόν όλες οι δραστηριότητες με μοναδικό μέτρο την ατομική ευθύνη - τα self test  και τα εμβόλια που ακόμα κι αυτά καθυστέρησαν για χάρη των ανταγωνισμών και των κερδών των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών.

Σήμερα η μοναδική δραστηριότητα που παραμένει κλειστή είναι τα πανηγύρια, οι γάμοι και οι γιορτές μας. Την ώρα που επέτρεψαν τη μουσική στα καταστήματα εστίασης και ο συνωστισμός επικρατεί παντού, στα μέσα μεταφοράς, στα καταστήματα, στους χώρους δουλειάς, το μόνο που απαγορεύεται είναι ο χορός. 

Χωρίς χορό πρακτικά ακυρώνεται κάθε πανηγύρι – γάμος – γιορτή, αφού ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους και άρρηκτα δεμένος με τη ζωντανή ορχήστρα και τους μουσικούς.

Είναι απαίτηση όλων μας , απαίτηση της ίδιας της παράδοσής μας και των εθίμων μας, άμεσα να δοθεί η δυνατότητα να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε, να ψυχαγωγηθούμε.

Στον κλάδο μας στα Γιάννενα που οι μουσικοί είμαστε η δύναμη του πολιτισμού μας σε πανηγύρια, γάμους, γιορτές, δεν σταματήσαμε ένα χρόνο τώρα να διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας και μέτρα επιβίωσης των οικογενειών μας.

Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε: 

Κανένας συνάδελφος να μη μείνει χωρίς μεροκάματο 

Μέτρα επιβίωσης των οικογενειών μας 

Ουσιαστικό άνοιγμα των πανηγυριών και των εκδηλώσεων με ζωντανή ορχήστρα και χορό, ταυτόχρονα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους – μουσικούς να διαδηλώσουμε μαζικά με τα μουσικά μας όργανα την Τετάρτη 23 Ιούνη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (Πλάτανος- Αβέρωφ).

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής μας να συμμετέχουν μαζικά στη μουσική διαδήλωση γιατί ο πολιτισμός μας είναι υπόθεση και δικαίωμα όλων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]