Πανελλήνιες 2021: Πότε βγαίνουν οι βαθμοί

 


Στα βαθμολογικά κέντρα βαθμολογούν ακόμη τα δύο πρώτα μαθήματα που έδωσαν φέτος οι υποψήφιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ασημίνας Ρούσσου και του iPaidia.gr έως 8 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.


Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν 10 Ιουλίου.

 Φέτος αναμένεται να γίνουν λίγο νωρίτερα γιατί οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους με sms . 

Έτσι αναμένεται να είναι πιο εύκολη και γρήγορη η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών από το Υπουργείο Παιδείας . Τονίζουμε ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας μετά την έκδοση των βαθμολογικών. Ποιά μαθήματα δυσκόλεψαν τους υποψήφιους 

Όπως ήδη έχει γράψει το iPaidia.gr, στο 1ο επιστημονικό πεδίο, τα ζητούμενα στα τρία μαθήματα (Αρχαία, Ιστορία, Κοινωνιολογία) δεν δυσκόλεψαν τους καλά προετοιμασμένους μαθητές ενώ για τους μέτριους ή για τους μαθητές με χαμηλές επιδόσεις, η μελέτη των προηγούμενων μηνών φαίνεται ότι θα είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία των βαθμολογιών τους.

 Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, το μάθημα της Φυσικής ίσως είναι αυτό που θα δυσκολέψει τους υποψηφίους, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα ανταποκριθούν κάποιοι  υποψήφιοι στα Μαθηματικά, που απαιτούσαν γνώσεις της ύλης των προηγούμενων τάξεων. Και τα δύο παραπάνω μαθήματα έχουν συντελεστή βαρύτητας, γεγονός που πιθανόν να ανατρέψει τις περσινές ισορροπίες. Πάντως σημειώνεται ότι ήδη από πέρσι, το εν λόγω πεδίο δέχθηκε σοβαρές απώλειες μορίων, ακόμα και στις πιο υψηλόβαθμες σχολές του. 

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, εφόσον οι υποψήφιοι ανταποκριθούν στα ζητούμενα, ίσως υπάρξει ανατροπή με μικρή άνοδο, καθώς το μάθημα της Χημείας, που πέρσι οδήγησε σε καταβαράθρωση των  επιδόσεων και των βάσεων, φέτος δεν φαίνεται να δυσκόλεψε τους υποψηφίους. Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, η Οικονομία στην οποία εξετάζονταν σήμερα οι υποψήφιοι δεν είχε τον χαμηλό βαθμό δυσκολίας της προηγούμενης χρονιάς, με αποτέλεσμα να αναμένονται χαμηλότεροι βαθμοί, ενώ και για τα Μαθηματικά εκφράζονται αμφιβολίες αν θα ανταποκριθεί το σύνολο των υποψηφίων. Πέρσι το εν λόγω πεδίο εμφάνισε άνοδο των βάσεων, αποτελώντας την εξαίρεση, κατέγραψε όμως και πολύ χαμηλές βαθμολογίες.

πηγή ipaidia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]