ΘΕΡΙΝΟ ΜΑΝΤΕΙΟ 2021 : «Ιερά Οικ(ε)ία» ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 17-25 Αυγούστου




To Θερινό Μαντείο 2021, με φετινό τίτλο «Ιερά Οικ(ε)ία», θα πραγματοποιηθεί από τις 17 Αυγούστου έως τις 25 Αυγούστου 2021 στα Ιωάννινα. 


Το φετινό θέμα «Ιερά Οικ(ε)ία»,  εμπνέεται από την αρχαιολογική σήμανση της Δωδώνης και έχει στόχο να αναπτύξει ποικιλόμορφα, μέσα από εργαστήρια, πρακτικά και θεωρητικά την έννοια του τελετουργικού του αρχαίου δράματος και την αίσθηση του οικείου, ως προς το περιεχόμενο των θεατρικών κειμένων αλλά και τη σχέση τους με το παρόν. 


Ο σχεδιασμός του Θερινού Μαντείου 2021 έχει δύο άξονες.  Κύρια δράση είναι η    προετοιμασία των νέων ηθοποιών στο αρχαίο δράμα,  μέσα στο φυσικό περιβάλλον της ανοιχτής σκηνής του αρχαίου θεάτρου, αλλά και μέσα από την επαφή τους με την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Ηπείρου. Παράλληλα, το πρόγραμμα θα προσεγγίσει τους πολίτες, τους καλλιτέχνες, τους εκπαιδευτικούς, τους νέους και τα παιδιά της πόλης των Ιωαννίνων, προσφέροντας εμπειρίες θεάτρου, που συνδέονται με την κοινωνική και πολιτική σημασία του αρχαίου δράματος στην σημερινή πραγματικότητα.


Καλλιτεχνική υπεύθυνη από φέτος είναι η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Οι καθηγητές που θα διδάξουν στη φετινή διοργάνωση είναι ο Δημήτρης Σωτηρίου (σώμα), η Γεωργία Τέντα (φωνή) και η Μαρία Κεχαγιόγλου (λόγος). 

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα πλαισιωθεί από masterclasses, ξεναγήσεις και ένα διεθνές συμπόσιο με αφορμή το θέμα «Ιερά Οικ(ε)ία». 


Τα εργαστήρια των ενηλίκων και των νέων απευθύνονται σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες: «Καλλιτέχνες της Πόλης», Εκπαιδευτικούς, Νέους, Παιδιά και θα πραγματοποιηθούν τις απογευματινές ώρες του προγράμματος, από τους καθηγητές του Θερινού Μαντείου 2021 και άλλους επιλεγμένους συνεργάτες. 


Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων του Θερινού Μαντείου 2021 θα ανακοινωθεί σύντομα.


Το Θερινό Μαντείο 2021 απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς και καλλιτέχνες της σκηνικής πράξης, σπουδαστές δραματικών σχολών και θεατρολογικών σχολών με πρακτική κατεύθυνση. 


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι τις 10 Ιουλίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν στις 12 Ιουλίου 2021 με ηλεκτρονικό μήνυμα.https://forms.gle/J3REDrSipzzcc1kQ7

Ημερομηνία Διεξαγωγής:


Από: 17/08/2021Εως: 25/08/2021

Τοποθεσία: Ιωάννινα


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο:

ancientdramadodoni@gmail.com


Μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. 

Με τη χρηματοδότηση του Δικτύου για το Αρχαίο Δράμα του ΥΠΠΟΑ 

Μια συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]