ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ιωάννινα:Και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική υγεία στην απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου

 


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΥΤΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα στις ιδιωτικές δομές υγείας και πρόνοιας  που δίνεις καθημερινά τη μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας είδες από πρώτο χέρι τι σημαίνει εντατικοποίηση  με εξαντλητικά ωράρια, με ατομική ευθύνη για προστασία της υγείας της δίκης σου, των ασθενών, των παιδιών στις δομές πρόνοιας, των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

 Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο χτυπά τον εργάσιμο χρόνο, φέρνοντας ιστορικές ανατροπές στα συλλογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ένα νομοσχέδιο που πατάει πάνω σε όλα τα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δίνοντας «γη και ύδωρ» στους μεγαλοεργοδότες στο όνομα της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Σε μια εποχή που η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μείωση του εργάσιμου χρόνου εργασίας, για δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μας παρουσιάζουν ως «προοδευτικό» το να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να αντιστοιχηθούν οι όροι της δουλειάς και της ζωής μας με τις δυνατότητες της εποχής και τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Τι σημαίνει στην πράξη αυτό το αντεργατικό έκτρωμα:

Καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί 10 και πλέον  ώρες δουλειάς. Οδηγεί τους εργαζομένους στην υπερεξάντληση με όλο αυτό το φόρτο εργασίας που υπάρχει σε αυτούς τους χώρους, εκθέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους ασθενείς, τα ίδια τα  παιδιά. Πως αλήθεια μπορείς  να φροντίζεις παιδιά με ιδιαίτερες απαιτήσεις για 10 συνεχόμενες ώρες και να μπορείς προσφέρεις ουσιαστικά; Πόσο οξυμένα  αντανακλαστικά θα έχει ένας νηπιαγωγός μετά από 10 ώρες σε μια τάξη με 20 παιδιά; Πόσες απλήρωτες ώρες δουλειάς θα μαζεύονται όταν εκτός από το 10ωρο  δουλεύεις  ήδη και άλλες 3 ώρες σπίτι για την προετοιμασία γιορτών, υλικών για τα παιδιά;

Καταργεί την Κυριακάτικη αργία σχεδόν σε όλους τους κλάδους. Πόσο ανεπηρέαστοι θα μείνουν σε αυτό οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί όταν  οι περισσότεροι γονείς θα δουλεύουν και τις Κυριακές; Δεν θα ανοίγουν και αυτοί;

Το παράδειγμα της «μητέρας» παρουσιάζει ο υπουργός, που έχει «δικαίωμα να μην δουλεύει την παρασκευή για να βλέπει το παιδί της», έχοντας δήθεν επιλέξει να δουλεύει παραπάνω τις υπόλοιπες μέρες. Οι μητέρες συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι ξέρουν πως ο οικογενειακός χρόνος τα Σαββατοκύριακα, που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο δεν αντικαθίσταται.

Απελευθερώνει  τις απολύσεις ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.

Καταργεί την επιθεώρηση εργασίας. Σε μια αγορά «ζούγκλα»,  αφαιρούν ακόμα και αυτό το ελάχιστο μέσο που είχαν οι εργαζόμενοι 

Γενικεύει τις ελαστικές μορφές εργασίας. Θα δουλεύουμε όσο και όποτε θέλει ο εργοδότης. Ήδη τα ωράρια στον κλάδο μας είναι λάστιχο, κάνουμε «λίγο από όλα» στο χώρο δουλειάς.

Βάζει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στις ζωντανές διαδικασίες των σωματείων, στην οργάνωση των απεργιών. Παρουσιάζεται ως εγκληματική ενέργεια η συνδικαλιστική δράση γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την δύναμη που έχει η οργανωμένη και συλλογική διεκδίκηση. Προχωρούν στο φακέλωμα των εργαζομένων με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας παίρνοντας την σκυτάλη από τον προηγούμενο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί υποχρεωτικής συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση που αποφασίζει απεργία τουλάχιστον το 50% +1 των οικονομικά ενεργών μελών.  Η νέα διάταξη για την «ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας» μετατρέπει την απεργία σε «συμβολική πράξη» και στον δικό μας κλάδο όταν μιλάμε για δομές υγείας και πρόνοιας, για ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. 


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με σωματεία από όλους τους κλάδους. Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Αύξηση ωρομίσθιου και κατώτατου μισθού. Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού εναλλάξ τσάκισαν και τσακίζουν τα δικαιώματα μας. Μείωση του εργάσιμου χρόνου εργασίας 7ωρο-5ημερο-35ωρο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]