ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση:Συμμετέχουμε στην απεργία της 10ης Ιουνίου

 


Ενώ η κυβέρνηση δείχνει παντελώς ανίκανη και απρόθυμη, να αντιμετωπίσει με σοβαρούς όρους την πανδημία, πέραν της καταστολής και των απαγορεύσεων, ακόμη ένα νομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, για να επιβεβαιωθεί η πλήρης σύμπλευση της Νέας Δημοκρατίας με το κεφάλαιο και την εργοδοσία.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, του ανθρώπου που από όλα τα πόστα αναλαμβάνει τη βρώμικη δουλειά, συνιστά ακόμη ένα κομμάτι της ολομέτωπης επίθεσης που η κυβέρνηση εξαπολύει προς την κοινωνία. Περαιτέρω εξάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων, εμπόδια στην απεργία, θεσμοθέτηση του δεκαώρου και μείωση των πραγματικών εισοδημάτων. Αυτό που βαφτίζεται ως «προστασία» της εργασίας δεν είναι παρά ένα ακόμα δωράκι στο κεφάλαιο και τους υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι γελοίες δε επεξηγήσεις του Χατζηδάκη, περί ανταμοιβής με ρεπό κλπ, δείχνουν όχι μόνο το απύθμενο θράσος ανθρώπων που δεν έχουν εργαστεί ούτε μία ώρα στη ζωή τους, αλλά και την αντίληψή τους για την κοινωνία. Μία κοινωνία ατόμων, που διαπραγματεύονται ξεχωριστά σαν «επιχειρηματίες» τους όρους εργασίας τους, χωρίς συνδικάτα και σωματεία, σε μία κατάσταση όπου όλοι γνωρίζουμε πως η δύναμη βρίσκεται πάντα στην πλευρά της εργοδοσίας παρά τα όσα αντίθετα ισχυρίζονται διαχρονικά οι νεοφιλελεύθεροι προφήτες.


Συμμετέχουμε στην απεργία της 10ης Ιουνίου και στηρίζουμε την πορεία των εργατικών σωματείων και συνδικάτων, την ίδια ημέρα στις 10:00, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]