ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν.Ιωαννίνων:Απεργία 10 Ιούνη -Συλλαλητήριο αύριο

 


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ,10 ΙΟΥΝΗ

10 Π.Μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ, 3 ΙΟΥΝΗ 7 Μ.Μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται να ικανοποιήσει τα σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Καταργείται το 8ώρο και θεσμοθετείται η 10ωρη έως και 13 ώρες δουλειά την ημέρα, έως και 78 την εβδομάδα. 

Κατάργηση της Κυριακής Αργίας σχεδόν στο σύνολο των κλάδων.  

Αυξάνεται το ανώτατο όριο των υπερωριών στις 150 (από 96 στη βιομηχανία και 120 συνολικά) με 20% λιγότερη προσαύξηση.

Καθιερώνεται και γενικεύεται η τηλεργασία χωρίς όρια.

Μπαίνουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Απελευθερώνονται στην πράξη οι απολύσεις των εργαζομένων. η δράση των συνδικάτων μπαίνει ακόμα περισσότερο υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους, μέσα από το «φακέλωμά» τους στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ).

Καταργείται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Στηρίζεται σε όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν εδώ και χρόνια υπογράψει όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που κόπτονται για την «ανάπτυξη», την «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», τις «επενδύσεις», την «αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας» των μεγάλων επιχειρήσεων. Κάτω από τις «οδηγίες» - εντολές της Ε.Ε. 

Λέξεις και έννοιες που, ειδικά στην εστίαση και τον τουρισμό, έχουν γίνει ένα με την αύξηση των ατυχημάτων σε εκατοντάδες από εμάς, από τα μεγάλα ξενοδοχεία μέχρι και τους διανομείς. Που εδώ και χρόνια για τον κάθε ένα από εμάς σημαίνουν δουλειά που να καλύπτει τις θέσεις δύο ή και τριών ατόμων, να δίνουμε καθημερινά μάχη με το ρολόι, να βρισκόμαστε σε 


αναμονή ακόμα και τις μέρες που έχουμε ρεπό, στο ενδεχόμενο αυξημένης κίνησης και δουλειάς. Σημαίνουν μεροκάματα πείνας, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, για παραπάνω από 8 ώρες, με «σπαστά» ωράρια. Ειδικότερα για τους συναδέλφους εποχικούς, σημαίνουν δουλειά για 12 και παραπάνω ώρες, χωρίς ούτε μια μέρα ξεκούρασης στη διάρκεια της σεζόν. 

Λέξεις και έννοιες που από την μία έχουν κάνει λάστιχο τη ζωή μας. Από την άλλη όμως ήταν και είναι οι όροι για να μπορούν οι μεγαλοξενοδόχοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην εστίαση να πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ κερδών, που έσπαγαν διαδοχικά χρόνο με το χρόνο. Κέρδη που δεν οδήγησαν σε καλυτέρευση μισθών και όρων δουλειάς, αλλά στο να ζούμε με ψίχουλα. Με αποκορύφωμα το διάστημα της πανδημίας, που η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς προσπάθησε να καλύψει τις ανάγκες της ζωής της με το επίδομα-φιλοδώρημα των 534€. Τα όσα προβλέπει το αντεργατικό νομοσχέδιο θα γενικεύσουν συνθήκες και καταστάσεις, που στον κλάδο μας έχουν γίνει καθεστώς εδώ και δεκαετίες, και στους υπόλοιπους κλάδους. Θα στρώσουν κυριολεκτικά το έδαφος για ανατροπές που θα μας οδηγήσουν όλους πάνω από εκατό χρόνια πίσω. Αυτή είναι η «πρόοδος» και ο «ρεαλισμός» τους.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΣ

Πρόοδος και ρεαλισμός δεν είναι να γυρίζει πίσω ο τροχός, στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν 135 χρόνια. Πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα, με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επιστημών, την παραγωγικότητα της εργασίας μας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας , να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και όχι εμείς στη δουλειά και αυτά κλεισμένα στο σπίτι.

Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα την ειδικότητα, μάγειρες , διανομείς, σερβιτόροι, εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού, δυναμώνουμε την οργάνωση μας, δυναμώνουμε το σωματείο μας. Παλεύουμε συλλογικά απέναντι στους εργοδότες, την κυβέρνηση και τα κόμματα τους. Ενώνουμε την φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με σωματεία απ’ όλους τους κλάδους. Κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοτικής- κυβερνητικής ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που για ακόμα μια φορά κινούν «γη και ουρανό» για να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το απεργιακό μέτωπο. Όλοι στη μάχη για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα! Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού και εναλλάξ τσάκισαν τα δικαιώματά μας. Τους λέμε ξεκάθαρα: 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ! ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ!  7ΩΡΟ - 5ΗΜΕΡΟ - 35ΩΡΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]