To Στε δείχνει το δρόμο για αποζημιώσεις σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρών παρενεργειών από τον εμβολιασμό

 


Το Συμβούλιο Επικρατείας ξεκαθαρίζει με σημερινή του απόφαση πως το δημόσιο οφείλει αποζημίωση για παρενέργειες και άλλες σοβαρές βλάβες μετά τον εμβολισμό με αφορμή το θάνατο παιδιού μετά το εμβόλιο κατά της ιλαράς


Το δρόμο προς τα Διοικητικά Δικαστήρια για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων δείχνει το Α’ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας σε πολίτες που έχουν παρενέργειες απο τα εμβόλια ή και σοβαρότερες βλάβες, ανεξάρτητα εάν δεν υπάρχει παράνομη πράξη γιατρού (ιατρικό λάθος) και η παρτίδα του εμβολίου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα.

Η απόφαση είναι εξαιρετικά σημαντική διότι εκδόθηκε με αφορμή μεν περίπτωση παλαιού εμβολιασμού για την ιλαρά, αλλά προφανώς είναι επίκαιρη και θα τύχει εφαρμογής και για τους εμβολιασμούς κατά της cavid 19.


Σύμφωνα με το δικαστήριο η προκαλούμενη από την πραγματοποίηση του εμβολιασμού βλάβη συνιστά υπέρμετρη θυσία για τον παθόντα (βλάβη υγείας και προσβολή της προσωπικότητάς του), η οποία υπερέβαινε τα όρια της θυσίας, στην οποία είναι ανεκτό από την έννομη τάξη να υποβάλλονται οι πολίτες, χάριν του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου. Για το λόγο αυτό, ο κάθε παθών ή παθούσα δικαιούται αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.


Ουσιαστικά το Ανωτατο Δικαστήριο με τη σημερινή του απόφαση ξεκαθαρίζει πως το δημόσιο ειναι υπόχρεο αποζημίωσης σε θύματα αλλά και στους συγγενείς εφόσον έχουν υποστεί βλάβες της υγείας τους ή ακόμη και θάνατο, μετά από εμβολιασμό κατά του COVID-19.

dikastiko.gr

δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]