Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τα προβλήματα με τα self test

 


Ως Ένωση Γονέων θέλουμε να καταγγείλουμε την τραγελαφική κατάσταση που επικράτησε στα σχολεία -με απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας – την εβδομάδα που πέρασε, σχετικά με την διάθεση και πραγματοποίηση των self tests σε μαθητές. 

Συγκεκριμένα:

1. Εκατοντάδες tests στην πόλη μας, (σύμφωνα με φαρμακοποιούς και γιατρούς) ήταν κακής ποιότητας και έδειχναν -  λανθασμένα -  «θετικά», σκορπίζοντας φόβο και ανησυχία σε γονείς και μαθητές. Σε άλλα tests το υγρό που περιέχονταν (αντιδραστήριο) ήταν ελάχιστο έως ανύπαρκτο και έβγαιναν άκυρα.  Και στις δυο περιπτώσεις, οι γονείς στη συνέχεια απευθύνονταν στις δημόσιες δομές  που πραγματοποιούσαν rapid tests ή μοριακό, όπου εκεί γινόταν σωστή δειγματοληψία και διαπιστώνονταν το λάθος. 

2. Αρκετοί γονείς, επειδή πραγματοποιούσαν το self test  που ήταν προβληματικό, μετά τις 3μμ (ώρα που κλείνουν οι δημόσιες δομές που πραγματοποιούν έλεγχο), πλήρωσαν από την τσέπη τους το τεστ επιβεβαίωσης σε ιδιωτικά κέντρα, διαθέτοντας από 20€ (για rapid) έως 100€ (για μοριακό).

3. Ενώ υπήρξαν καταγγελίες για όλα τα παραπάνω δεν λήφθηκε κανένα μέτρο από τους αρμόδιους ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, ούτε καν βγήκαν να καθησυχάσουν τον κόσμο, με αποτέλεσμα να δίνεται ευκαιρία στους κάθε λογής «αρνητές» να διασπείρουν τις απόλυτα ανεύθυνες και επικίνδυνες απόψεις τους. 

Και σαν να μην έφταναν αυτά, το Υπουργείο Παιδείας  εντελώς αναιτιολόγητα και ανεύθυνα, αποφάσισε ότι από τη Δευτέρα 17 Μάη θα απαιτείται ένα και όχι δυο self tests για την είσοδο στα σχολεία, αφήνοντας παντελώς  ανοχύρωτη την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Ως Ένωση Γονέων, απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ ο εμπαιγμός από την Κυβέρνηση, και να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της απέναντι σε χιλιάδες γονείς και μαθητές  όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών. Να ακούσει τις προτάσεις μας , να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και να προσλάβει το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό για τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ, με σωστό και υπεύθυνο τρόπο,  σε μαθητές  και εκπαιδευτικούς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]