ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα: Νέα ανακοίνωση για τα κρούσματα στα My Market

 


ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!


Η METRO Α.Ε.Β.Ε. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ MY MARKET ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!


Τις τελευταίες μέρες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες των καταστημάτων My Market στα Γιάννενα καταγγέλλουν πως κλήθηκαν να καλύψουν βάρδιες συναδέλφων τους στα καταστήματα της Ανατολής, του Βελισσαρίου, καθώς και της Αρχ. Μακαρίου. Χωρίς καμία αιτιολόγηση, σε πρώτη φάση, οι εργαζόμενοι/-ες υποχρεώθηκαν σε μετακίνηση από το ένα κατάστημα στο άλλο.


Δεν άργησε να μαθευτεί ωστόσο, πως ο λόγος ήταν η συρροή κρουσμάτων σε εργαζόμενους των παραπάνω καταστημάτων. Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, η ΜΕΤRΟ Α.Ε.Β.Ε. δεν έχει πάρει κανένα απολύτως ολοκληρωμένο μέτρο προστασίας των εργαζομένων.


Η εργοδοσία τηρεί σιγή ιχθύος!


Γιατί η εταιρία δε βγαίνει ανοιχτά να ενημερώσει τον κόσμο της πόλης; Γιατί δεν προστατεύει τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, ειδικά σε μια περίοδο που τα κρούσματα στην πόλη είναι αυξημένα; Γιατί δεν μπαίνει, έστω, στη διαδικασία απολύμανσης των super market, οι οποίοι πέρα από εργασιακοί χώροι είναι προσβάσιμοι σε τεράστιο αριθμό αγοραστών και πωλητών της πόλης; Γιατί δεν ενημέρωσαν εξ αρχής, τους υπόλοιπους εργαζόμενους/-ες που ενδέχεται να βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες; Ο λόγος; Μα προφανώς, μια επιβεβαιωμένη ανακοίνωση περί κρουσμάτων θα σημαίνει χασούρα στο τζίρο της αλυσίδας στην περιοχή! Παρόλο που η METRO Α.Ε.Β.Ε, την περίοδο της καραντίνας, αύξησε κατακόρυφα τα κέρδη της (όπως και όλοι οι όμιλοι super market), δεν θεώρησε σκόπιμο να λάβει το παραμικρό μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους και τος εργαζόμενές της, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι συνεχώς στον κίνδυνο μόλυνσης, όπως και δυστυχώς αποδείχτηκε. Προστατεύουν τα κέρδη τους και όχι την υγεία των εργαζομένων και πολύ ακόμα κόσμου, αφού η διασπορά θα είναι αναπόφευκτη. Δε διανοούνται να χάσουν ούτε 1€.


Τεράστιες ευθύνες, προφανώς, βαραίνουν και τον ΕΟΔΥ, που ενώ μετά την ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, και ενώ έχει βουίξει ολόκληρη η πόλη, συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, καταλήγοντας να κάνει πλάτες στην εγκληματική αυτή στάση της METRO Α.Ε.Β.Ε. Ένα φαινόμενο, βέβαια, το οποίο δεν συναντάμε πρώτη φορά, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις κρουσμάτων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, όπως η ΠΙΝΔΟΣ, ο ΒΙΚΟΣ και άλλες επιχειρήσεις δεν έκανε καμία απολύτως παρεμβαση!


ΜΟΝΗ! ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ!


Να παρέμβει τώρα ο ΕΟΔΥ, ο Δήμος και η Περιφέρεια στην εγκληματική αυτή δράση της METRO Α.Ε.Β.Ε.


Κανένας εργαζόμενος/-η να μην εξαναγκάζεται να πάει για δουλειά σε χώρους εργασίας που ο covid καλπάζει.


Να κλείσουν και να απολυμανθούν τα καταστήματα My Market, καθώς και κάθε εργασιακός χώρος στον οποίο προκύπτουν κρούσματα του ιού.


Δωρεάν και τακτικά test σε όλους τους εργαζόμενους/-ες.


Καμία μετακίνηση προσωπικού για να καλυφθούν οι βάρδιες.


Να παρθούν ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.


Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να μη φοβηθεί να υψώσει ανάστημα, στήνοντας δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς! Να μη βρεθεί ούτε ένας μόνος μπροστά στην εργοδοσία!




ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο Ε.Κ.Ι


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στους Εμποροϋπαλληλους και λοιπούς Ιδ. Υπαλλήλους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]