ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ...ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ψήφισμα του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής αναφορικά με τον συντελεστή της Ε.Β.Ε.

 


Προς 

την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Π.Ι. την κα. Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τα ΜΜΕ 

Ψήφισμα του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής αναφορικά με τον συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) 

Η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη συνεδρίαση της αριθμ. 429/26-5-2021 αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει το ακόλουθο ψήφισμα, σε συνέχεια της σχετικής διαμαρτυρίας που είχε αποστείλει προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 31-3-2021. 

Με απόφασή της, η Συνέλευση του Τμήματος (συνεδρίαση αριθμ. 425/16-3-2021) καθόρισε τον συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) στην τιμή 1,20, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της Πρυτανείας προς όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η επιλογή αυτή βασίστηκε στο έμψυχο δυναμικό του Τμήματος, τις υποδομές που αυτό διαθέτει, το πρόγραμμα σπουδών του, το γεγονός ότι είναι ένα εργαστηριακό Τμήμα καθώς και τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων φοιτητών σε αυτό. Η αιτιολογημένη απόφαση του Τμήματος κοινοποιήθηκε στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η οποία στη συνεδρίαση της αριθμ. 1104/30-3-2021 αποφάσισε, χωρίς τεκμηρίωση, να μην αποδεχθεί και να μη διαβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τιμή για τον συντελεστή της Ε.Β.Ε., όπως άλλωστε δε διαβίβασε και για τα περισσότερα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τον νόμο, ως όφειλε, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όρισε τον συντελεστή της Ε.Β.Ε. για το Τμήμα μας και επέλεξε οριζόντια την ελάχιστη τιμή 0,80 για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις. 

Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να μην υιοθετήσει και να μη διαβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την εμπεριστατωμένη εισήγηση του Τμήματος για τον καθορισμό του συντελεστή της Ε.Β.Ε. στην τιμή 1,20, θεωρούμε ότι: Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]