Ταξική Πορεία : Δε θα ζητήσουμε την «άδεια» από κανέναν για να μιλήσουμε με τους συναδέλφους στην «ΠΙΝΔΟ»



Με βάση την πρωτομαγιάτικη απεργία η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ μοίρασε την ανακοίνωση της και στην ΠΙΝΔΟ, συζήτησε για τα πολύ σοβαρά αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται στο νομοσχέδιο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ με συναδέλφους και κάλεσε στην απεργία στις 6ΜΑΗ. Αυτή η παρέμβαση ήταν αρκετή για να βγάλει «εκτός εαυτού» την γραμματέα και να «ενεργοποιήσει(!)» τον πρόεδρο του σωματείου.

Ήλιο με ήλιο θέλει το νομοσχέδιο να δουλεύουμε και να μην πληρωνόμαστε τις υπερωρίες. Επιτρέπεται η 10ωρη εργασία χωρίς αμοιβή των υπερωριών! Αυξάνεται το όριο των υπερωριών στις βιομηχανίες. Καθιερώνεται η Ηλεκτρονική Κάρτα Εργασία, για το περαιτέρω φακέλωμά μας. Επεκτείνουν και βαθαίνουν τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο των σωματείων. Η αυξημένη απαρτία (50%+1) που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται με την υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία και την εξ αποστάσεως συμμετοχή.

Αυτά λοιπόν ήταν «μια χαρά» μέτρα και βαλμένα σε τάξη, με την αργία για την πρωτομαγιά στις 4 Μάη και ειδικά με τους εργαζόμενους αμέσως μετά το Πάσχα να μην έχουν πάρει πρέφα για όλα αυτά, όλα να τσουλούσαν ήρεμα. Με την πρωτομαγιά όπως είπε η ΓΣΕΕ να είναι αδειούλα παρατείνοντας τις διακοπές, το σωματείο  της ΠΙΝΔΟΥ να μην καλεί καμιά συνέλευση (δε συμβαίνει και τίποτα σοβαρό άλλωστε). Όπως πρέπει λοιπόν τα πράγματα για κάποιους! «Με πιο δικαίωμα λοιπόν;» η Ταξική Πορεία να ενοχλήσει αυτή την ηρεμία;

Να κάνουμε λοιπόν σαφές πως ποτέ δεν πήραμε άδεια για να επικοινωνήσουμε με συναδέλφους μας. Δε θα το κάνουμε ούτε και στο μέλλον. Είναι δικαίωμα μας και κάθε παρεμπόδιση είναι αντιδημοκρατική και υπηρετεί την κατεύθυνση του να μην αγωνίζονται οι εργαζόμενοι. Παρά μόνο να δουλεύουν χωρίς μιλιά! Ε, εμείς σ’ αυτό θα είμαστε απέναντι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]