ΟΧΙ στην αδειοδότηση των μονάδων καύσης βιορευστών -βιοαερίου σε Γραμμενοχώρια και Άνω Ραβένια

 


ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΥΣΗΣ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ – ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΆΝΩ ΡΑΒΕΝΙΑ.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των κατοίκων των Γραμμενοχωρίων και Άνω Ραβένια κατά των μονάδων καύσης βιορευστών - βιοαερίου. Καλούμε τους κατοίκους να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στα κρατικά όργανα λήψης αποφάσεων και τους εμπλεκόμενους φορείς για την δικαίωση του αγώνα τους. 

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Οι συγκεκριμένες μονάδες και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις (αιολικά πάρκα, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κλπ) αποτελούν κομμάτι των επενδύσεων ΑΠΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ενέργειας, της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της και αποτελούνκεντρική πολιτική της ΕΕ που προωθείτε τόσο από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και απ΄όλες τις προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Στην πράξη οι επενδύσεις αυτές σηματοδοτούν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δρουν στον τομέα της ενέργειας και ενεργειακή φτώχεια για το λαό.

Τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία, ενώ παράλληλα δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας της υγείας του λαού και των εργαζομένων, την ώρα που προωθείτε ο εργασιακός μεσαίωνας με 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίεςερχόμαστε αντιμέτωποι και στον τόπο μας, με το μύθο της "πράσινης ανάπτυξης". 

Η πείρα και από άλλες περιοχές με τέτοιες εγκαταστάσεις έχει αποδείξει ότι η ανάπτυξη αυτή δεν είναι προς όφελος του λαού.

Αντίθετα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με: 

Την ρύπανση του περιβάλλοντος σε όλα τα άλλα επίπεδα

Τονπεριορισμό και την αλλοίωση καλλιεργήσιμων ή αξιοποιήσιμων, για αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, αναψυχή κ.α, εκτάσεων γης.

Την επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών με ακόμη ακριβότερο ρεύμα, γιατί  η ενέργεια είναι ήδη ιδιωτικοποιημένη και δεύτερον ήδη πληρώνουμε ειδικό τέλος για τις ΑΠΕ  που αναγράφεται σε κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανοίγουν τον επικίνδυνο δρόμο των αλλαγών στις μαζικές χρήσεις γης, ακόμα και για περιβαντολλογικά προστατευμένες.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωάννινων στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και τωνεπιτροπών αγώνα να μην αδειοδοτηθούν οι μονάδες καύσης βιορευστών – βιοαερίου. 

Διεκδικούμε φτηνή ενέργεια για όλο το λαό, με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό που θα αξιοποιεί κάθε φυσικό πλεονέκτημα της χώρας και την αξιοποίηση όλων των τεχνολογιών, με σεβασμό στο περιβάλλον, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]